Oleguer Pujol, el fill petit de l'expresident de la Generalitat (ACN/Xavier Vallbona)
Oleguer Pujol, el fill petit de l'expresident de la Generalitat (ACN/Xavier Vallbona)

Arxiven la causa contra Oleguer Pujol per blanqueig nou anys després de la detenció

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz creu que "no hi ha cap base" per apreciar indicis de delicte en l'actuació del fill petit de l'expresident de la Generalitat

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa per blanqueig a Oleguer Pujol, el fill petit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Nou anys després de la detenció, el jutge Santiago Pedraz considera que no hi ha base "ni tan sols per apreciar indicis de cap delicte".

En una interlocutòria avançada per El Món, el titular del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional acorda arxivar la peça separada que va obrir a Oleguer Pujol Ferrusola per un presumpte blanqueig a través d'operacions a la societat Drago SL, en no veure "degudament justificada la perpetració de cap delicte".

Segons el jutge, malgrat les diligències practicades al llarg de la instrucció, "no hi ha cap base per apreciar cap indici de delicte, i els que es van subministrar van ser meres sospites, no aptes per seguir un procediment penal".

Oleguer Pujol arriba a declarar a l'Audiència Nacional entre els seus advocats, Cristóbal Martell i Albert Carrillo
Oleguer Pujol arriba a declarar a l'Audiència Nacional entre els seus advocats, Cristóbal Martell i Albert Carrillo (Europa Press/Eduardo Parra)

Detenció per sospites de blanqueig de diners

En el marc del "cas Pujol", la Policia Nacional va detenir l'octubre del 2014 Oleguer Pujol, el fill menor de l'expresident de la Generalitat, i va registrar casa seva, per esbrinar si va blanquejar diners procedents de l'estranger mitjançant diverses operacions immobiliàries realitzades amb diners d'origen desconegut.

Algunes d'aquestes operacions eren la compra de 1.152 oficines del Banc de Santander amb un valor de 2.117 milions, l'adquisició d'edificis de Bankia per part de les societats Step Negocis i Ursus Alfa --lligades a Pujol--, la compra d'un hotel a les Canàries i diverses operacions fetes entre l'empresa Longshore i Prisa Divisió Immobiliària.

Aquell dia, la Policia Nacional també va registrar la seu de Drago a Madrid. Segons els investigadors, l'empresa hauria servit per dur a terme moltes de les operacions que creien que havien servit per blanquejar milions d'euros.

Segons les dades que va facilitar el mateix Oleguer Pujol, l'any 2013, Drago gestionava 2.730 milions d'euros i 1.600 immobles a tot Espanya.

 

ARXIVAT A:
JudicialAudiència NacionalJordi Pujol
Anar al contingut