Madrid

Alonso no dimitirà pel "cas Bono" malgrat la petició del PP

El ministre de Defensa, José Antonio Alonso, no pensa dimitir i treu importància a la petició del PP perquè plegui arran de la sentència que condemna tres policies per detenció il·legal de dos membres del Partit Popular. El cas fa referència a les agressions que l'exministre Bono va denunciar haver rebut en una manifestació de víctimes del terrorisme. D'altra banda, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha anunciat que a finals de setmana recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència de l'Audiència Provincial en contra dels tres policies implicats en el cas.

Actualitzat

José Antonio Alonso considera que la sentència que condemna els policies que van detenir dos militants del PP pels incidents durant la manifestació en què va ser increpat l'exministre José Bono ha deixat clar que no hi va haver cap mena d'ordre o implicació política i, per tant, que "el govern ha dit sempre la veritat i que el PP ha mentit sempre, perquè sempre ha sostingut que hi va haver detencions polítiques".

Alonso, que era ministre de l'Interior quan es van produir el fets, ha elogiat l"actuació purament professional" dels policies i ha acusat el PP d'intentar aprofitar, amb la petició de la seva dimissió, la sentència judicial per "tàctica política". El ministre de Defensa, doncs, no pensa dimitir i ha recordat que el PP ja ha sol·licitat la seva dimissió "i la de la resta dels membres del govern desenes i desenes de vegades".

Pel que fa a la dimissió del delegat del govern a Madrid, Alonso ha dit que respon "a un acte de dignitat política que l'honora", tot i que, ha afegit, "fins i tot la mateixa sentència reconeix que no hi té cap mena de responsabilitat personal".

D'altra banda, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha anunciat que a finals de setmana recorrerà la sentència dictada per l'Audiència Provincial i que condemna els tres policies per les detencions realitzades durant la manifestació. Segons han informat fonts de la Fiscalia, el representant del Ministeri Públic està analitzant en detall el contingut de la sentència. Un cop presentat el recurs, la Fiscalia disposarà de diverses setmanes per formalitzar els arguments de la seva iniciativa davant el Tribunal Suprem.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut