El noi era alumne del centre i s'ha entregat tot just arribar la policia (NBC/Reuters)

Un estudiant de 15 anys mata quatre companys d'institut en un tiroteig als Estats Units

El noi era alumne del centre i va ferir set persones més, sis estudiants i un professor

EFE / RedaccióActualitzat

Un estudiant de 15 anys va matar aquest dimarts tres companys del seu institut en un tiroteig a la localitat d'Oxford, a l'estat de Michigan, als Estats Units. Un altre nen ha mort aquest dimecres a causa de les bales, i hi ha set ferits més, alguns de gravetat.

L'ajudant del xèrif del comtat d'Oakland, Mike McCabe, ha confirmat les tres morts en una compareixença davant els mitjans a l'exterior de l'institut.

També ha explicat que el presumpte autor del tiroteig està detingut i que s'ha pogut recuperar l'arma semiautomàtica amb què ha dut a terme l'atac. Una arma, més tard s'ha sabut, que el seu pare havia comprat uns dies enrere.

Les quatre víctimes mortals són estudiants: un nen de 17 anys que ha mort aquest dimecres, un nen de 14 anys que va morir camí de l'hospital, i dues nenes de 14 i 17 anys mortes a l'institut.

Diversos pares marxen amb els seus fills després del tiroteig (Reuters/Eric Seals)

Set dels ferits també són estudiants, almenys quatre dels quals tenen ferides crítiques, al cap o a l'estómac. El vuitè ferit és un professor que ha resultat ferit a l'espatlla i ja ha rebut l'alta hospitalària.

El xèrif del comtat d'Oakland, Michael Bouchard, ha explicat que no hi ha "res que faci pensar que hi hagi hagut cap problema de disciplina ni cap problema amb ell a l'escola".


Reducció ràpida

La policia ha explicat que el tiroteig ha durat només uns minuts, perquè els primers agents haurien arribat al centre poc després dels primers trets.

En cinc minuts han aconseguit reduir i detenir el noi, que, tot i això, ja havia tingut temps de disparar entre 15 i 20 trets.

Segons la policia, els responsables de l'institut i els alumnes han sabut reaccionar ràpidament al tiroteig i han seguit tots els protocols per protegir-se mentre esperaven la policia.

En veure els agents, el jove s'ha rendit sense explicar els motius que l'han portat a obrir foc.

"Un problema dels Estats Units"

En una compareixença davant dels mitjans, la governadora de Michigan, Gretchen Whitmer, s'ha referit als tirotejos en centres educatius. "Aquest és un problema només dels Estats Units que hem d'abordar", ha afirmat.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut