Almeida i Colau es piquen per les mesures anticontaminació
Almeida i Colau es piquen per les mesures anticontaminació
Madrid / Barcelona

Almeida titlla d'"enganyifa" la ZBE i Colau el repta: "A veure qui contamina menys"

Els alcaldes de Barcelona i Madrid es piquen per les mesures anticontaminació de Madrid Central i la zona de baixes emissions

RedaccióActualitzat

Barcelona i Madrid treuen pit amb les mesures anticontaminació, l'endemà que la mateixa presidenta de la Comunitat, malgrat les evidències científiques, va negar que la contaminació provoqui morts.

Ara, l'alcalde madrileny, José Luis Martínez-Almeida -que, com Isabel Díaz Ayuso, és del PP- fa gala de les restriccions de Madrid Central.

Ja en va presumir a la COP25, recent conferència mundial sobre l'emergència climàtica, que va tenir lloc a Madrid: tot un canvi de posicionament, tenint en compte que es va oposar amb fermesa al pla anticontaminació de la seva antecessora, Manuela Carmena.

 

De fet, el PP va portar les mesures al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que va rebutjar deixar en suspens les restriccions perquè va primar la salut pública. I ell mateix va dir que eliminaria el pla si arribava a ser alcalde.

Martínez-Almeida ara es presenta com a abanderat de Madrid Central i no en té prou amb això, sinó que acusa l'alcaldessa de Barcelona de vendre fum:

"Barcelona central és una zona de baixes emissions molt menys restrictiva que Madrid Central. Si, de veritat, l'aposta més ambiciosa que fa Ada Colau per la sostenibilitat és una zona de baixes emissions molt menys restrictiva que Madrid Central ens trobem que a l'esquerra el que li agrada és una política de gestos i no la dels fets".

Per Martínez-Almeida, el pla de Barcelona és una "enganyifa" perquè "prohibeix l'entrada de cotxes sense etiqueta, però no tots els dies, a part que després tenen 10 dies feiners de permís". I ha afegit que, a l'esquerra, "li agrada molt la pancarta i cridar, però quan s'ha de treballar seriosament i prendre mesures per la qualitat de l'aire, fa una enganyifa".  


Ada Colau: "A veure qui redueix més la contaminació"

Colau li ha recollit ràpidament el guant i ha animat el seu homòleg madrileny a una "competició que val la pena" per veure "qui redueix més la contaminació".

Coincidint amb el primer dia de funcionament de la zona de baixes emissions a Barcelona, Colau també ha rebatut Díaz-Ayuso i ha dit que "no hi ha marge per al negacionisme" perquè està demostrat que la contaminació mata.

 

ARXIVAT A:
ZBE BarcelonaAda ColauContaminacióCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut