Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, a la plaça de Chinchón on va fer el discurs de Cap d'Any (EFE)
Madrid

Díaz Ayuso afirma que "ningú no s'ha mort" per la contaminació a Madrid

El CSIC rebat Ayuso amb estudis que demostren que la contaminació ha afavorit la mort prematura de més de 90.000 persones a Espanya en 10 anys

Actualitzat

Malgrat les evidències científiques, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat que "ningú no s'ha mort" per contaminació a Madrid i que no és "real" l'alarma per a la salut pública.

"Ningú no s'ha mort, tampoc, d'això. Jo no vull que es creï una alarma de salut pública, perquè no hi és.

Madrid és una de les ciutats amb més longevitat del món, amb un dels millors sistemes de transport del món, i cada vegada hi ha més renovació de calderes i vehicles. L'important és que més gent utilitzi el transport públic perquè voluntàriament així ho volen. Que fen de vianants aquelles zones que són especials pel trànsit, el turisme, patrimoni, etc.

No es morirà la gent; tal com s'exposa, no és real. La contaminació no ens agrada a ningú i l'hem d'anar capejant a poc a poc, i penso que Madrid, en aquest sentit, està fent les coses correctament."

En una entrevista a la cadena SER, la primera del 2020, la presidenta  de la comunitat que fa poques setmanes va acollir la cimera del clima COP25, ha afegit que Madrid està fent les coses correctament per ser cada vegada més verda i neta.

 

Preguntada sobre el projecte "Madrid 360" de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, -que ve a substituir el projecte de Madrid Central-, per millorar la qualitat de l'aire a la capital, ha contestat que la coordinació entre el Consistori i el Govern autonòmic és "absoluta" i que ara cal donar més informació als ciutadans quan hi hagi episodis de contaminació o túnels tancats.
 

Hi ha afegit que, des de la Comunitat de Madrid, s'està treballant en els projectes de pàrquings dissuasoris, començant pel nou de Colmenar Viejo.
 

El CSIC, sobre els efectes de la contaminació


Poc després de les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) -però sense respondre-hi directament-, ha començat a publicar, a través del seu compte de Twitter, estudis i dades sobre els efectes de la contaminació en la salut i la mort prematura de les persones, com ara que l'anàlisi en més de 600 ciutats mostra un risc més alt de morir si s'està exposat, fins i tot, a petites concentracions de contaminació.

 

Aquest organisme subscriu l'estudi de l'Escola Nacional de Sanitat de Madrid, que calcula que en l'ultima dècada a Espanya han mort unes 93.000 persones a causa de la contaminació. 

Segons la Comissió Europea, cada any moren més de 400.000 persones al continent per la mala qualitat de l'aire.
 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaContaminacióComunitat de Madrid
Anar al contingut