Un jutge decideix mantenir Madrid Central perquè "prima la salut i el medi ambient"
Senyals de trànsit que informen de l'entrada a la zona Madrid Central

Un jutge decideix mantenir Madrid Central perquè "prima la salut i el medi ambient"

El nou alcalde del Partit Popular havia deixat en suspens les multes als cotxes contaminants que havien accedit a Madrid Central

RedaccióActualitzat

Clatellot de la justícia a l'alcalde madrileny del Partit Popular Luis Martínez-Almeida. Un jutge ha decidit tombar la seva primera mesura polèmica de no sancionar els infractors que entren a la zona de baixes emissions del centre de la ciutat, coneguda com a Madrid Central.

El nou consistori havia deixat en suspens les multes als cotxes contaminants que havien accedit a Madrid Central. De moment, la justícia no només ha ordenat que no es pot revertir la mesura instaurada per l'exalcaldessa Carmena, sinó que, a més, tampoc podrà perdonar les multes.

En el seu escrit, el jutge anul·la la suspensió de la moratòria de sancions de Madrid Central després d'escoltar les parts i d'entendre que "l'existència de deficiències en el sistema de multes ha de cedir davant la protecció de la salut i del medi ambient".

"Davant una mesura dirigida a la protecció del medi ambient, com és Madrid Central, l'acord municipal (que la suspenia) no ofereix cap alternativa per suplir la zona de baixes emissions, ni justifica tampoc que hagi sigut ineficaç i hagi produït uns danys més grans del que pretenia evitar en el pla mediambiental."

És la resposta del jutge a les al·legacions presentades pel Partit Popular poc després d'haver obtingut el poder del consistori. En la resolució, s'indica que "la protecció a la salut i al medi ambient són principis que han de regir l'actuació dels poders públics, i en aquest cas, exigible en major mesura, ja que s'està suprimint una actuació que tendeix a protegir els dos bens constitucionals, sense oferir mesures opcionals".


Una de les mesures urgents de Carmena

A aquesta zona, d'unes dimensions similars a les del districte de Ciutat Vella de Barcelona, només hi pot accedir el veïnat, el transport públic i els vehicles que tinguin etiqueta ambiental i vagin a un aparcament d'ús públic.

Madrid Central va entrar en vigor l'1 de desembre de 2018, una de les mesures urgents del mandat de Manuela Carmena per lluitar la contaminació de l'aire i ajustar-se a la normativa europea en matèria de qualitat de l'aire.

Segons l'equip de Manuela Carmena, Madrid Central permetrà reduir un 40% les emissions contaminants, ja que es calcula que s'eliminarà el 33% dels 230.000 desplaçaments diaris que es feien fins ara a l'àrea compresa a Madrid Central.

 

Resolució del jutge sobre Madrid Central by Anonymous nQPyiRdW3 on Scribd

ARXIVAT A:
SalutCrisi climàticaMedi ambientMobilitat
Anar al contingut