El canvi radical d'Almeida: De defensar els cotxes a Madrid a lluir sostenibilitat

Fa poc l'alcalde de Madrid volia "acabar" amb Madrid Central i ara diu a la COP25 que el seu pla és més restrictiu amb els vehicles privats
El canvi radical d'Almeida: De defensar els cotxes a Madrid a lluir sostenibilitat
Madrid

El canvi radical d'Almeida: De defensar els cotxes a Madrid a lluir sostenibilitat

Fa poc l'alcalde de Madrid volia "acabar" amb Madrid Central i ara diu a la COP25 que el seu pla és més restrictiu amb els vehicles privats
Josep Maria Camps Collet Actualitzat
TEMA:
Crisi climàtica
L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, aquest dimarts a la COP25 amb el representant indígena Mario Agreda (EFE)

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, del PP, està aprofitant la COP25 per assegurar que la seva intenció és treure vehicles de la ciutat.

Aquest dimarts ho ha escenificat en una taula rodona sobre ciutats sostenibles celebrada a la cimera del clima.

 "La discrepància no significa negacionisme"

 

Segons ha dit, es va oposar al pla de restriccions al vehicle privat Madrid Central de l'anterior alcaldessa, Manuela Carmena, perquè quedava curt:

"La discrepància amb determinades mesures no significa el negacionisme, no vol dir que determinats plantejaments amb una intenció benèfica no operin en els termes adequats a la ciutat."

"L'important no és només que no poden entrar vehicles al centre, sinó que es redueixin els vehicles en el conjunt dels 21 districtes, perquè jo actuaré sobre el 100% de la ciutat, no només sobre l'1,5% del centre."

Martínez-Almeida assegura que això és el que aconseguirà amb la seva nova Estratègia de Sostenibilitat Ambiental Madrid 360.


"Acabar" amb Madrid Central

El cert, però, és que quan fa un any es va implantar Madrid Central, ell i el seu partit s'hi van oposar, en defensa de l'ús del vehicle privat al centre de la ciutat.

Quan va entrar en vigor, el PP va denunciar-lo al TSJ de Madrid i durant la campanya de les municipals el llavors aspirant a alcalde va insistir que "acabaria" amb Madrid Central.

Però no ha pogut fer-ho, perquè el TSJ no li va donar la raó i a més el seu soci al govern municipal, Ciutadans, també s'hi va oposar.

"Madrid Green Capital"

Ara, i coincidint amb la COP25, Martínez-Almeida es presenta, en canvi, com un campió de la sostenibilitat i la sensibilitat ambiental.

Greenpeace va denunciar aquest canvi de discurs sobtat amb una acció sobre el rètol "Madrid Green Capital" que l'Ajuntament havia instal·lat a la Puerta de Alcalá.

L'ONG va canviar la paraula "green" –verda- per "grey" –grisa-, i va acusar Martínez-Almeida de "presumir de ciutat verda mentre tanca carrils bici i mira de revertir Madrid Central."

Notre-Dame o l'Amazones?

A Martínez-Almeida aquests dies també li han retret haver dit al setembre que preferia salvar la catedral de Notre-Dame que no pas la selva de l'Amazones.

Li ho va dir aquest dimarts abans d'intervenir a la COP25 Mario Agreda, present a la cimera en representació dels indis d'Amèrica:

"Els nens i els joves del futur han de respirar. L'Amazones és més important que una església. T'ho dic de cor, és una crítica constructiva."

Agreda, que és d'origen equatorià i viu a Espanya des de fa dècades, és membre del Grup de Treball dels Pobles Indis de l'ONU.

José Luis Martínez-Almeida, aquest dimarts interpel·lat per Mario Agreda a la COP25 (EFE)

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica