columnes de colors de l'ajuntament d'Esmirna
Les columnes de colors a la façana de l'Ajuntament d'Esmirna (EFE/Ajuntament d'Esmirna)

Acusen un alcalde turc de promoure l'homosexualitat per pintar l'ajuntament amb colors vius

L'AKP, el partit d'Erdogan, ha fet aquesta acusació davant la decisió de pintar amb els colors de l'arc de Sant Martí l'ajuntament de la ciutat d'Esmirna

RedaccióActualitzat

El que havia de ser una nota de color a la ciutat d'Esmirna ha passat a ser un motiu de polèmica a tot el país que barreja l'urbanisme i la modernitat amb la religió i la radicalitat política.

L'ajuntament ha estrenat una nova façana plena de colors molt vius, cosa que no ha agradat gens a l'AKP, el partit que governa al país. Un dels seus diputats, Hamza Dag, ha dedicat tot un fil a Twitter a criticar les columnes i els pisos de colors del consistori argumentant que es tracta de propaganda en favor del col·lectiu LGTBI.

Una altra vista de l'ajuntament d'esmirna, amb molts colors
L'ajuntament d'Esmirna s'ha tenyit de colors (EFE/Ajuntament d'Esmirna)

 

Dag assegura que l'alcalde Tunç Soyer incita a l'homosexualitat en utilitzar els colors de l'arc de Sant Martí i, fins i tot de "legitimar la perversió". En la primera de les piulades, el diputat conservador li pregunta a l'alcalde el següent:

"Aquestes columnes pertanyen a l'edifici del Municipi Metropolità d'Esmirna. Com voleu beneficiar İzmir pintant un edifici públic al centre de la ciutat en colors que simbolitzen LGTB? @tuncsoy"

 

 

columnes de colors de l'ajuntament d'Esmirna
Una vista de l'ajuntament d'Esmirna (EFE/Ajuntament d'Esmirna)

 

Hamza Dag va més enllà i compara l'homosexualitat amb la pedofília i l'incest:

"El senyor Soyer pot pintar la seva habitació amb colors LGBT, és la seva opció personal. Però no pot pintar un edifici públic de colors que simbolitzen la perversió i pretenen legitimar la pedofília i l'incest."

 

Per la seva banda, la resposta de l'alcalde Tunç Soyer ha estat contundent:

"Si els ho permetem, aquesta gent ho pintaria tot de negre. Tenen una mentalitat totalment diferent de la nostra. Estan en contra d'una ciutat de colors. Fins i tot debaten si retirar-se del Tractat d'Istanbul (sobre prevenció i lluita per la violència contra les dones) signat fa nou anys."

 

L'AKP, cada cop més radicalitzat

Seguidors de Dag han donat suport al tuit i hi han afegit més exemples fent córrer notícies falses fins a arribar al ridícul; com aquesta, segons la qual el mateix alcalde Tunç Soyer hauria posat un arc de Sant Martí a brics de llet per promoure l'homosexualitat de manera subliminar.

 

 

Erdogan, el president del país, ha donat mostres de la radicalització i del gir conservador que vol donar al país. Per exemple, fa uns dies, amb la reconversió en mesquita de la basílica de Santa Sofia.

 

D'altra banda, avui mateix Netflix ha anunciat que s'ha vist obligada a aturar el rodatge de la seva pròxima sèrie turca, "If only", per les pressions del govern del país per la presència d'un personatge homosexual en la ficció. L'executiu turc havia exigit la modificació de la trama perquè la considerava immoral.

 

 

La xarxa s'omple de missatges contra les acusacions de l'AKP

Com a conseqüència de les crítiques de l'AKP als colors de l'ajuntament d'Esmirna, Twitter s'ha omplert de missatges amb l'etiqueta #SuanLgbtlioldun (ara ja ets gai), molts fent befa del que consideren una intenció de trobar propaganda LGBTI arreu.

 

 

Aquesta no és la primera vegada que uns colors provoquen la polèmica al país. Durant unes protestes del 2013 a la ciutat de Gezi, uns activistes van pintar amb molts colors una gran escala. La resposta de la brigada municipal va ser pintar-hi a sobre de color gris. Aquesta reacció va crear tantes bromes que l'ajuntament, en mans de l'AKP, va cedir i va restituir els colors. La qüestió ara serà veure si també cessen les crítiques sobre l'ajuntament multicolor d'Esmirna.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+TurquiaRecep Tayip Erdogan
Anar al contingut