Una bandera turca en un ferri al Bòsfor (Reuters / Murad Sezer)
Una bandera turca en un ferri al Bòsfor (Reuters / Murad Sezer)

Netflix no rodarà "If only" a Turquia perquè es nega a eliminar un personatge gai

El govern d'Erdogan va demanar a la plataforma que tornés a escriure els capítols de la sèrie sense el component homosexual

Actualitzat

Netflix s'ha vist obligada a aturar el rodatge de la seva pròxima sèrie turca, 'If only', per les pressions del govern del país per la presència d'un personatge gai en la ficció. L'executiu turc havia exigit la modificació de la trama perquè la considerava immoral.

Les autoritats del govern d'Erdogan no han donat el permís de rodatge, de manera que s'ha suspès, i no sembla que s'hagi de reprendre en un futur. Ece Yörenç, guionista d'"If only", reconeixia el motiu:

"A causa d'un personatge gai, no s'ha donat el permís per gravar la sèrie, i això fa molta por pel futur."

Des de Netflix declaren que continuen profundament compromesos amb els seus espectadors turcs i la comunitat creativa a Turquia: "Estem molt orgullosos de l'increïble talent amb què treballem".

Remarquen que actualment tenen diversos títols originals turcs en producció i que esperen compartir aquestes històries amb els seus espectadors de tot el món.

Per la seva part, Mahir Unal, un portaveu del partit en el poder, l'islamista AKP, va confirmar a The Financial Times que havien trobat problemes en certs guions de Netflix:

"Hem de disculpar-nos col·lectivament davant Netflix? Què volen de nosaltres? Hem de beneir tot el que faci Netflix, mirar-ho amb bons ulls i beneir-ho? No hi ha cap tema pel qual tinguem dret a queixar-nos?"

 

Diversos logos de Netflix
Diversos logos de Netflix (Reuters / Mike Blake)

 

No és la primera vegada

L'abril passat, també a Turquia, van circular rumors a les xarxes socials sobre un personatge de la sèrie "Love 101" que, en un gir de guió, resultava ser gai.

La possibilitat d'aquest desenllaç en la trama va aixecar tant enrenou a les xarxes i fora d'elles, que un portaveu de Netflix es va veure obligat a aclarir que no hi havia cap gir planejat.

Netflix sempre ha col·laborat amb les autoritats dels països i ha retirat certs continguts, però fins ara no havia cancel·lat la producció d'una sèrie ja començada per motius polítics.

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut