Estats Units

BP es desentén de la seva responsabilitat en l'explosió d'una plataforma al golf de Mèxic i en culpa diferents companyies

La petrolera BP s'ha desentès de la seva responsabilitat en l'explosió d'una plataforma al golf de Mèxic i ha culpat "múltiples companyies i equips de treball" del que va produir el vessament de petroli més important de la història dels Estats Units. BP ha fet públics els resultats de la seva investigació sobre l'accident, que assenyalen errors en el disseny del pou, mala qualitat del ciment utilitzat en la perforació i errors comesos per la tripulació de la plataforma, que pertanyen a la companyia Transocean.

Actualitzat
BP ha tirat pilotes fora sobre la seva responsabilitat en l'explosió de la plataforma al golf de Mèxic. El seu principal executiu, Tony Hayward, ha manifestat: "Una colla de fets complexos, més que un únic error, van portar a aquesta tragèdia, en la qual hi van estar involucrades diverses parts, incloses BP, Halliburton i Transocean."

Entre els factors de l'explosió del 20 d'abril, BP mostra errors en el disseny del pou, mala qualitat del ciment utilitzat en la perforació i errors comesos per la tripulació de la plataforma Deepwater Horizon de Transocean, que es va enfonsar i va provocar la mort d'onze treballadors.

D'altra banda, Halliburton s'encarregava de la construcció del pou.

Paral·lelament a la difusió de l'auditoria interna de la petrolera, la firma qualificadora de crèdit Fitch Ratings ha augmentat tres graus la qualificació de BP de "BBB" a "A", que indica que, des que va acabar l'amenaça de més filtracions de cru del pou Macondo al golf de Mèxic, ha millorat la perspectiva de la companyia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut