Barcelona

Duran reclama un "període de reflexió" abans d'anunciar el traçat del túnel de l'AVE per Barcelona

El cap de llista de CiU a les pròximes eleccions generals i president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, demana al govern central un "breu període de reflexió" sobre el traçat del túnel de l'AVE que ha de travessar Barcelona pel districte de l'Eixample. Per Duran, l'anunci que l'executiu de Zapatero farà la setmana que ve sobre l'adjudicació de les obres és "un error" i s'hauria d'ajornar fins després de les eleccions.

Actualitzat
Josep Antoni Duran i Lleida ha fet una crida al govern central per ajornar la decisió sobre l'adjudicació de les obres del túnel de l'AVE al seu pas per Barcelona, que l'executiu de Zapatero va anunciar aquest divendres per a la setmana vinent.

El líder d'UDC, que aquest dissabte ha celebrat el seu Consell Nacional, s'ha reunit amb el també democristià i president del patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol. Duran reclama un "breu període de reflexió" i recorda que "no hi ha cap pressa" i que aquesta moratòria "no hipoteca la ciutat ni els seus interessos".

El candidat de CiU també ha deixat clar que aquest assumpte serà un dels elements que la seva formació utilitzarà per pactar amb els partits que puguin formar govern després de les eleccions. En aquest sentit, Duran s'ha mostrat "esperançat" que la federació serà decisiva, i ha celebrat que les enquestes apuntin que ni el PP ni el PSOE obtindran majoria absoluta .

Convergència i Unió continua reclamant que es compleixi l'Estatut, i per això Duran i Lleida assegura que un nou finançament més just i la publicació de les balances fiscals són els requisits bàsics que han d'assegurar els partits que vulguin rebre el seu suport després del 9 de març.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut