Pancarta de protesta a la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda.
Pancarta de protesta a la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda.
Santa Perpètua de Mogoda

Panrico acomiadarà els 133 treballadors afectats per l'expedient de regulació a partir de dilluns

Els representants sindicals trenquen les negociacions després que la direcció els comuniqués que dilluns començarà a aplicar l'ERO que afecta 133 treballadors de la planta de Santa Perpètua

RedaccióActualitzat

Panrico anuncia que dilluns començarà a aplicar l'expedient d'acomiadament col·lectiu que afecta 133 treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda i farà efectius els primers acomiadaments. Els representants sindicals han trencat les negociacions amb l'empresa després que se'ls comuniqués la data d'aplicació de l'expedient de regulació d'ocupació. També dilluns començarà l'expedient de regulació temporal de feina.

La direcció ha anunciat l'aplicació immediata de l'expedient després d'una llarga reunió d'urgència aquests divendres amb el comitè d'empresa a l'oficina de Treball de la Generalitat. Una reunió en què no s'ha arribat a cap acord, tot i la mediació del govern català.

Fonts sindicals han explicat que just quan pensaven que era possible arribar a un acord, la direcció de Panrico els ha anunciat la data d'inici dels acomiadaments i això els ha obligat a trencar les negociacions.

Per la seva banda, els representats de la companyia afirmen que l'empresa no pot esperar més a aplicar la sentència de l'Audiència Nacional sobre l'expedient de regulació perquè han de continuar amb el pla industrial vigent.

Aquest era l'últim intent per acostar posicions entre les dues parts després de molts mesos de conflicte. Els treballadors de la planta de Panrico a Santa Perpètua van començar una vaga indefinida l'octubre passat, després que l'empresa no els va abonar la nòmina de setembre. Una vaga que van donar per acabada el 13 de juny. Tot i la mediació del govern català en el llarg conflicte, no ha estat possible l'entesa entre direcció i treballadors.

Anar al contingut