Mossul

L'ofensiva islamista provoca la fugida de més de mig milió de persones al nord de l'Iraq

El govern de Bagdad arma els voluntaris i demana al Parlament més poders per declarar l'estat d'emergència

RedaccióActualitzat

Els jihadistes pròxims a Al-Qaeda continuen guanyant terreny a l'Iraq. L'ofensiva afecta ja les províncies petroleres de Kirkuk i Salahedin, al nord de Bagdad. Milicians islamistes han entrat a la població de Baiji, on hi ha una refineria de petroli, i han calat foc a una comissaria i a un tribunal. Uns 250 guàrdies que protegien les instal·lacions petroleres han acceptat retirar-se amb la condició que se'ls garanteixi la seguretat.

A les últimes hores mig milió de persones ja han marxat de Mossul, la segona del país, davant l'avanç dels milicians sunnites. Aquest dimarts, els islamistes es van apoderar de Mossul, i ara ja controlen tota la província de Nínive i, en general, una bona part del centre i l'oest de l'Iraq. Entre els que fugen, molts soldats de l'exèrcit iraquià, que, com la resta, es dirigeixen cap a la regió veïna del Kurdistan, on el govern ha instal·lat campaments temporals.

Davant aquest avanç imparable dels jihadistes, el primer ministre, Nuri al-Maliki, ha decidit armar els ciutadans que estiguin disposats a combatre'ls i ha demanat al Parlament que aprovi l'estat d'emergència.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut