Moviment a la frontera del Tarajal aquest dijous després de l'intent de 250 persones de creuar-la per la força. (Foto: EFE)
L'espigó fronterer del Tarajal està pendent d'ampliació des de fa anys però no hi ha diners per fer-ho. (Foto: EFE)
Ceuta

Troben cinc cadàvers més que eleven a 14 les morts en l'assalt massiu a la frontera de Ceuta

La marea alta ha portat fins a la costa els cadàvers de cinc víctimes més de l'intent, aquest dijous, de 250 persones de creuar la frontera entre la ciutat autònoma i el Marroc, uns fets no exempts de polèmica per l'actuació policial, que algunes veus ja han criticat.

RedaccióActualitzat

Les autoritats marroquines han trobat els cadàvers de cinc persones més en aigües properes a l'espigó que fa frontera entre Ceuta i el Marroc, on aquest dijous van morir ofegades nou persones en el transcurs d'una allau humana que intentava entrar per la força en territori espanyol. La marea alta ha fet pujar a fins a tretze el trist balanç de víctimes d'uns fets tan tràgics com polèmics.

Diverses veus, entre elles el PSOE i IU, han demanat explicacions al Ministeri de l'Interior per l'ús de material antidisturbis per repel·lir l'assalt massiu. Tot plegat després que la primera versió oficial dels incidents assegurés que la Guàrdia Civil no hi havia ni tan sols intervingut. El delegat del govern a Ceuta, Francisco Antonio González Pérez, va destacar aquest dijous la inaudita "violència" emprada pels subsaharians per intentar accedir a la ciutat autònoma i va reconèixer l'ús de material antidisturbis però "mai sobre les persones" i solament "a l'aire i per espantar".

El Ministeri de l'Interior té des de fa anys pendent l'ampliació de l'espigó fronterer del Tarajal, que els immigrants poden envoltar a la carrera amb marea baixa. Fins a la data aquest projecte no s'ha escomès a l'espera de disponibilitat pressupostària.

 

Anar al contingut