El motí ha tingut lloc als afores de la presó d'Abu Zabal, al nord del Caire.
El motí ha tingut lloc als afores de la presó d'Abu Zabal, al nord del Caire.
Egipte

Una quarantena de partidaris de Mursi moren durant un motí quan els traslladaven a la presó

Els fets han passat a la presó d'Abu Zabal, al nord del Caire, on aquesta nit s'ha avortat un intent de fuga. Un grup armat ha atacat la presó per alliberar els 600 Germans Musulmans que hi ha retinguts just en el moment en què arribava un vehicle amb més detinguts, que han intentat escapar-se. Les víctimes han mort asfixiades pels gasos lacrimògens que han llançat els agents per evitar la fuga.

RedaccióActualitzat
Amb el toc de queda nocturn han tornat els controls militars sobre els pocs egipcis que transitaven pel carrer. També les detencions, suposadament per possessió d'armes de foc.  Els enfrontaments entre partidaris i detractors del president deposat, Mohamed Mursi, però, s'han suavitzat en les últimes hores. Tot i això, 36 islamistes han mort pels gasos lacrimògens durant un motí quan els traslladaven a la presó. Els fets han passat a la presó d'Abu Zabal, al nord del Caire, on aquesta nit s'ha avortat un intent de fuga. Un grup armat ha atacat la presó per alliberar els 600 Germans Musulmans que hi ha retinguts just en el moment en què arribava un vehicle amb més detinguts, que han intentat escapar-se. Segons l'agència oficials de notícies, les víctimes han mort asfixiades pels gasos lacrimògens que han llançat els agents per evitar la fuga massiva.

En l'atac, els islamistes han segrestat un oficial de la policia, tot i que l'han posat en llibertat poc després i ha estat traslladat a un hospital.

Al marge de l'incident, els Germans Musulmans han cancel·lat una part de les protestes previstes per por de represàlies. I encara més després del missatge del cap militar egipci, l'home fort del país, el general Al-Sisi, que assegura que a Egipte "hi ha lloc per a tothom", però adverteix que no permetrà la violència ni la destrucció del país. Per tant, no permetrà més desafiaments dels Germans Musulmans ni cap "setmana de la ira".

 Alhora, el govern interí ha desplegat una ofensiva diplomàtica per defensar les seves accions. Insisteix que lluita contra terroristes i no pas contra un moviment social i polític que va arribar al poder per mitjans legítims.

Mentrestant, s'intenta reprendre el ritme habitual com més aviat millor. Els bancs i la borsa han tornat a obrir i els vehicles circulen pel centre del Caire.
Anar al contingut