El Caire

L'exèrcit defensa "un Egipte per a tothom" però legitima la seva actuació després de la repressió

Missatge conciliador però ferm. Després dels 800 morts arran de l'esclat de violència, el govern egipci estén la mà als islamistes defensant que "a Egipte hi ha lloc per a tothom". Malgrat tot, adverteix: "No ens quedarem impassibles davant la destrucció del país". L'encarregat de fer arribar aquest doble missatge ha estat el ministre de Defensa i cap de l'exèrcit egipci, el general Al-Sisi.

RedaccióActualitzat
Missatge conciliador però ferm. Després dels 800 morts arran de l'esclat de violència, el govern egipci estén la mà als islamistes defensant que "a Egipte hi ha lloc per a tothom". Malgrat tot, adverteix: "No ens quedarem impassibles davant la destrucció del país i les amenaces contra la població".

L'encarregat de fer arribar aquest doble missatge ha estat el ministre de Defensa i cap de l'exèrcit egipci, el general Abdel Fatah al-Sisi, el mateix que va liderar el desallotjament de les acampades dels seguidors del president deposat, Mohamed Mursi, dimecres passat i que ràpidament va esdevenir un bany de sang: 638 morts i 3.994 ferits, segons les dades oficials. Els Germans Musulmans asseguren que són molts més.

"La legitimitat pertany al poble"

El general Al-Sisi ha defensat la "voluntat del poble per escollir lliurement qui vulgui" i que l'exèrcit i la policia respectaran l'elecció popular de les autoritats. No obstant això, ha demanat als islamistes que prenguin consciència que "la legitimitat pertany al poble, que posa i treu qui vulgui". En aquest sentit, ha considerat que Mursi hauria d'haver acceptat la celebració d'un plebiscit sobre la seva continuïtat al càrrec. "Vam ser honestos en tot i vam advertir que la disputa política portaria Egipte a un túnel fosc", ha sentenciat.

Mentrestant, i al·legant "raons de seguretat", els Germans Musulmans han desconvocat la manifestació prevista per aquest diumenge a la tarda al Caire. Els islamistes, però, tenen previstes mobilitzacions durant tota una setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut