Madrid

El Bulli reobrirà les seves portes el 2014 transformat en una fundació privada marcada per la llibertat creativa

El restaurant El Bulli, escollit durant quatre anys consecutius com el millor del món, tanca el pròxim mes de juliol i reobrirà el 2014 com una fundació privada amb absoluta llibertat creativa per investigar, crear i innovar en l'àmbit gastronòmic. "Bulli Foundation" s'ha presentat aquest dimarts al migdia a Madrid dins del certamen "Madrid Fusión", el mateix congrés gastronòmic que ara fa un any va revolucionar Ferran Adrià quan va anunciar que clausurava el restaurant empordanès.

Actualitzat
El restaurant de la Cala Montjoi, a Roses, reobrirà les seves portes el 2014 convertit en una fundació privada amb el nom de "Bulli Fundation". El nou projecte requerirà una inversió anual d'entre 600.000 i 800.000 euros, que cobrirà el cuiner Ferran Adrià juntament amb el seu soci Juli Soler.

Des de la IX Cimera Internacional de Gastronomia Madrid Fusión, Ferran Adrià ha reconegut que és conscient que la creativitat a la cuina és un risc, i no pas un negoci. En aquest sentit, el xef ha aprofitat per llançar un missatge a l'empresariat espanyol al que li ha demanat que assumeixi la responsabilitat d'aquest risc i no esperi que "tot ho faci l'administració".

"Bulli Fundation" es tracta d'una fundació privada sense ànim de lucre que, sota l'eslògan "Llibertat per crear", pretén erigir-se en un espai innovador i creatiu des del que es divulgui el coneixement, els avenços i els èxits en temps real a través de les noves tecnologies. En paraules de Ferran Adrià, la fundació "no serà una escola clàssica, sinó un lloc on s'ensenyarà a pensar".  

Així doncs, el restaurant El Bulli tancarà el 30 de juliol durant dos anys per emprendre el nou projecte a partir del 2014, un cop s'hagin enllestit les obres d'adequació dels nous espais que acolliran la fundació, i que s'iniciaran l'últim trimestre d'aquest any. Està previst que els escollits per participar del nou projecte passin una selecció prèvia un any abans per ser admesos.      





NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut