Espanya ja havia derrotat Grècia a la fase de grups del Mundial (Europa Press)
Waterpolo

Espanya, bronze en waterpolo femení, i Hugo González, or al Mundial de Doha

Les noies de Micky Oca han derrotat Grècia per 10-9. La rubinenca Elena Ruiz ha fet el gol del triomf en l'últim sospir del partit

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

En el primer quart del partit, cap dels dos equips, potser pels nervis de jugar-se la medalla de bronze, no ha rendit al seu millor nivell. L'equip espanyol, amb els gols de Judit Forca i Bea Ortiz, ha aconseguit posar-se al capdavant en el marcador (2-1). El gol grec ha estat obra de Margarita Plevritou.

En el segon quart, les coses no han canviat gaire. Les jugadores de Micky Oca han tingut l'oportunitat d'escapar-se amb un 5 a 3, però Anni Espar no ha sabut fer gol quan tenia una situació immillorable. En aquest període, Judit Forca, Bea Ortiz, Maica García i Paula Crespí han marcat per Espanya. Mínim avantatge espanyol al descans (6-5).

En el tercer quart, l'equip espanyol no ha estat capaç d'aprofitar fins a cinc ocasions de superioritat. Un gol per equip ho ha deixat tot pendent de l'últim quart (7-6).

En l'últim quart, Espanya ha agafat avantatge (9-6), cosa que semblava decidir el partit, però el relaxament posterior ha permès a les gregues reaccionar i igualar el marcador a 9 gols. En l'últim instant del partit, amb Grècia atacant fins i tot amb la portera, la rubinenca del Club Natació Sant Andreu Elena Ruiz ha pogut fer el gol de la victòria des del mig camp, a porteria buida.

Al final, 10-9 i primer bronze mundialista per a Espanya després d'haver guanyat l'or el 2013 i la plata el 2017, el 2019 i el 2023.

Hugo González, or mundial i millor marca de l'any (EFE/ALI HAIDER)

Hugo González, nou campió del món als 200 esquena

Aquesta no ha estat l'única medalla de la jornada per a la delegació espanyola. El mallorquí Hugo González -que dilluns farà 25 anys- ha firmat una actuació sensacional en els 200 esquena i s'ha proclamat campió del món. Amb un temps d'1:55:30, la millor marca mundial de l'any, el balear s'ha penjat la medalla d'or i ha escrit el seu nom entre els favorits per als Jocs de París.