Alberto Munárriz, buscan la porteria (EFE)
Waterpolo

Espanya, en un mal dia ofensiu, perd contra Itàlia en les semis del Mundial (8-6)

Amb només dos gols marcats abans del descans, Espanya va a remolc d'Itàlia i es queda curta en la remuntada de l'últim quart (8-6)

Espanya, campiona d'Europa fa un mes, no jugarà la final del Mundial de Doha. A diferència de les semifinals de l'Europeu, aquesta vegada no ha pogut amb Itàlia. Lluitarà pel bronze i després descansarà d'un hivern frenètic abans de la gran cita de l'any, els Jocs Olímpics.

• Primera part de mínims ofensius: com en les semifinals de l'Europeu, els gols han anat caríssims. 1 a 1 al final del primer període, i millors els italians en el segon, amb un parcial favorable de 3 a 1. La selecció que entrena David Martín ha arribat al descans amb un pobre 1 de 6 en encerts en superioritats. El 4 a 2 en contra obligava a canviar moltes coses.
  • 10 minuts sense marcar: Espanya ha tocat fons en el segon quart, fallant jugades increïbles com un llançament de Munárriz sol a dos metres que s'ha estavellat al travesser. I tot i les grans aturades d'Unai Aguirre, Itàlia ha posat un 2 a 6 pràcticament insalvable tractant-se d'un equip tan consistent al darrere. Marc Larumbe ha marcat un gol per Espanya 10 minuts més tard i s'ha tancat el tercer quart amb un còmode 6 a 3 per als d'Alessandro Campagna.
  • Reacció, però sense remuntada: però la vigent campiona d'Europa ha cregut en la remuntada. Unai Aguirre ha seguit fent bones aturades, i els gols d'Álvaro Granados en contraatac i Munárriz en estàtic han obert el partit a 4 minuts del final, 6 a 5. Però Granados, l'MVP de l'últim Europeu, ha fallat un llançament per empatar a 6. I després s'ha equivocat amb una exclusió que ha permès a Itàlia fer el 7 a 5. Encara hi ha hagut temps perquè Bustos marqués el 7 a 6, però un penal transformat per Fondelli a 1 minut del final ha estat definitiu. 8 a 6.