Lliga de Campions

El Barça certifica el pas a la final de Berlín tot i perdre el partit de tornada a Munic (3-2)

El Barça tornarà a jugar una final de la Lliga de Campions quatre anys després de l'última vegada, tot i perdre a l'Allianz Arena. Els blaugrana s'han deixat anar abans d'hora en la segona part i han permès al Bayern de Guardiola acomiadar-se de la competició amb un triomf (3-2)

David CarballoActualitzat

Quatre anys després, el Barça tornarà a jugar una final de la Lliga de Campions. L'equip de Luis Enrique ha certificat el bitllet per a Berlín tot i encaixar una derrota a Munic per 3 a 2 després de deixar-se anar abans d'hora contra un rival que ha tret l'orgull per acomiadar-se amb un triomf amarg.

Ningú va dir que seria fàcil el camí fins a Berlín i menys quan el Bayern s'ha avançat amb un gol matiner de Benatia amb un cop de cap a la sortida d'un córner. Els bavaresos, que feia tres partits que no marcaven, han posat la por al cos a un Barça que ha començat fred però un cop s'ha anat escalfant ha acabat certificant la classificació per a la final de la Champions, la quarta en els últims nou anys.

El 3 a 0 de l'anada al Camp Nou era un coixí prou valuós per no haver de patir i tot i uns moments inicials d'angoixa, l'aparició del trident màgic del Barça ha acabat d'ensorrar les poques opcions de remuntada alemanya. Messi ha iniciat la jugada de l'empat amb una passada a l'espai a Luis Suárez i l'uruguaià ha fet la centrada de la mort perquè Neymar rematés la pilota al fons de la xarxa de Neuer.

Aquest gol ha donat absoluta tranquil·litat als blaugrana davant un Bayern, que malgrat necessitar més que un miracle, no ha baixat els braços. Fidel a la seva filosofia, l'equip de Pep Guardiola ha disposat de bones ocasions per marcar però s'ha topat amb un Ter Stegen pletòric. El porter alemany, amb tres intervencions de mèrit, ha estat un autèntic mur per a Müller i sobretot per a Lewandowski, a qui li ha fet una doble aturada impressionant quan l'Allianz Arena ja cantava el gol.

El Barça, sense perdre els nervis, ha demostrat que amb la pólvora ofensiva que té és capaç de batre qualsevol rival i de nou una combinació entre Luis Suárez i Neymar ha acabat amb el segon gol de la nit del brasiler, que encadena set partits seguits marcant. Amb l'1 a 2, el Bayern necessitava una gesta i el Barça tampoc no ha volgut fer més sang contra un rival que semblava tocat.

El Bayern s'acomiada amb honor

En l'inici de la represa, Pedro ha entrat en el lloc de Luis Suárez, substituït per precaució per una sobrecàrrega als isquiotibials de la cama esquerra. Amb l'eliminatòria sentenciada, els dos equips han firmat una treva trencada pel gol de l'empat a dos de Lewandowski, que a la tercera ha pogut batre Ter Stegen.

El Bayern ha buscat salvar l'honor i acomiadar-se de la Champions amb una victòria davant un Barça que ha baixat la intensitat i s'han deixat a anar abans d'hora. Els blaugrana, massa conformistes, han fet una segona meitat molt fluixa i els homes de Pep Guardiola no ha desaprofitat l'ocasió per capgirar el resultat advers. Thomas Müller, amb un xut col·locat des de la frontal, ha fet el 3 a 2 i ha tornat a creure en el miracle.

Encara quedava un quart d'hora pel final i Luis Enrique ha hagut de sortir de la banqueta per demanar més agressivitat als seus futbolistes. L'entrada de Xavi Hernández, que s'ha convertit en el primer jugador de la història que arriba als 150 partits a la Champions, no ha servit per recuperar el control d'un Barça que s'ha quedat amb l'assignatura pendent de guanyar a Munic després de cinc visites. Tot i la derrota, els blaugrana han pogut celebrar sobre la gespa de l'Allianz Arena la classificació per a la final. El Barça estarà el pròxim 6 de juny a Berlín i podrà veure des de casa qui serà el seu rival, el Reial Madrid o la Juventus de Torí.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut