Lliga de Campions

El Barça es classifica per a la quarta final en els últims nou anys

El conjunt blaugrana ha guanyat les tres finals anteriors que ha disputat i és l'equip que més títols ha guanyat en aquest últim segle

Àlex ÀvilaActualitzat

El F. C. Barcelona disputarà una nova final, la vuitena de la seva història, de la Lliga de Campions el proper 6 de juny a Berlín. Aquesta és la quarta vegada que el Barça es classifica en els darrers 9 anys per a l'últim partit de la màxima competició a nivell de clubs del món i es converteix en el conjunt amb més finals disputades en aquest període. Des de la temporada 2004/05, el Barça també és l'equip amb més títols de la Lliga de Campions, amb un total de tres. Arsenal i Manchester United, aquest últim per partida doble, van ser les víctimes del conjunt blaugrana a les finals del 2006, 2009 i 2011.

De Koeman a Belletti

La història a les finals està a favor del conjunt blaugrana, ja que ha guanyat quatre de les set que ha disputat a falta de l'edició d'enguany. El gol de Koeman a la pròrroga davant la Sampdoria a l'antic Estadi de Wembley va iniciar una època daurada en què el Barça ha conquistat quatre títols.

Catorze temporades va haver d'esperar el Barça per poder aixecar una altra "orelluda". En aquest cas Juliano Belletti va ser l'encarregat de marcar el gol que culminava la remuntada davant l'Arsenal a l'Stade de France, a París. Amb l'entrada de Pep Guardiola a la banqueta, els blaugrana van arribar a dues finals contra el mateix rival, el Manchester United. La superioritat del, possiblement, millor Barça de la història va permetre portar dos trofeus més a les vitrines del club.

Ocasions perdudes

La primera final a la que el Barça va arribar de la llavors Copa d'Europa va caure a mans del Benfica (3-2) a la temporada 1960/61. Uns 24 anys després el conjunt blaugrana tenia una altre oportunitat de conquistar el títol europeu per primera vegada, però els penals van donar el triomf final a l'Steaua en un partit que es va jugar a Sevilla.

A la temporada 1993/94, ja amb la primera Copa d'Europa conquistada, el Barça del Dream Team es va enfrontar a un Milan que no va donar cap opció a l'equip entrenat per Johan Cruyff (4-0).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut