Ferran Costa, amb el xiulet a la mà, durant un entrenament del Badalona Futur
Ferran Costa, amb el xiulet a la mà, durant un entrenament del Badalona Futur
futbol

Aposta valenta de Gerard Piqué buscant el miracle a l'Andorra: tècnic de 29 anys debutant a LaLiga

El club del Principat presenta Ferran Costa, estimat a Manresa i fins ara entrenador del Badalona Futur

Redacció Esport3Actualitzat

L'Andorra s'encomana a un dels entrenadors amb més projecció del futbol català per buscar el miracle de la salvació a Segona Divisió. Ferran Costa, de només 29 anys, ha estat l'escollit com el substitut d'Eder Sarabia per dirigir des de la banqueta el projecte presidit per Gerard Piqué. Per qui vulgui buscar connexions, l'elecció atrevida del que va ser central del FC Barcelona pot recordar l'aposta de Joan Laporta per Pep Guardiola, el 2008.  La presentació de Costa està prevista per a aquest dimarts, un cop s'ha assolit l'acord amb el Badalona Futur per a la cessió dels seus drets federatius.

Malgrat la seva joventut, els números i la metodologia de Costa n'han avalat la contractació. Forjat com a assistent de Xavi Molist al Terrassa i al futbol formatiu, entre d'altres, de la Damm i el Manresa, va ser a la capital del Bages on la seva carrera va agafar una velocitat meteòrica. Amb només 25 anys es va fer càrrec del primer equip, on va fer tres temporades per emmarcar: en la primera va fregar la promoció d'ascens de Tercera a Segona RFEF; en la segona es va proclamar campió amb el premi de l'ascens directe; i en el tercer al municipal del Congost va estrenar categoria disputant la promoció d'ascens a Primera RFEF.

Els mèrits d'aquest tècnic fet a si mateix --a Manresa, on també feia funcions de secretari tècnic, va aprendre de la gestió del també precoç Xevi Pujol, director esportiu del Baxi de bàsquet--, van despertar l'interès l'estiu passat de més d'una entitat. Representat per l'agència de l'experiquito Jordi Lardín, semblava abocat a portar les regnes de l'Espanyol B fins que va acabar recalant al Badalona Futur, amb qui el novembre va aixecar la Copa Federació. El de Castelldefels deixa l'equip "nòmada" propietat de Toni Freixa líder del grup 3 de Segona RFEF quatre punts per sobre del segon, el Sant Andreu. 

Ferran Costa debutarà a LaLiga, denominació que engloba Primera i Segona, el dissabte 6 d'abril al camp de l'Eldenc.

ARXIVAT A:
Gerard Piqué
Anar al contingut