Piqué i Sarabia conversen abans d'un partit dels andorrans en temps de pandèmia
Piqué i Sarabia conversen abans d'un partit dels andorrans en temps de pandèmia
futbol

Crisi a l'Andorra de Piqué: sense estadi i, ara, sense entrenador

Caure a l'últim lloc de la Segona Divisió acaba amb l'etapa de Sarabia a la banqueta i afegeix incertesa al futur del projecte

Redacció Esport3Actualitzat

El somni de Gerard Piqué quan el 2018 va adquirir el FC Andorra era portar-lo a la Champions. Després d'un ascens administratiu --per mitjà de la compra de la plaça del Reus-- i un d'esportiu, quan el 2021 va pujar de Primera RFEF a Segona Divisió, aquesta temporada l'evolució del club tricolor s'ha vist abruptament frenada. Fins al punt de caure a l'últim lloc de la categoria de plata quan falten deu jornades.

La situació ha comportat la destitució aquest dilluns d'Eder Sarabia, l'entrenador amb qui Piqué havia dipositat la seva confiança després de coincidir al Barça quan el basc era el segon de Quique Setién. L'era Sarabia, tècnic estimat al país de Pirineus no només per la seva bona tasca --el curs passat va classificar l'equip setè, a un lloc de la zona de promoció-- sinó també per una integració modèlica amb domini del català inclòs, culmina per donar pas a la solució miraculosa que pugui evitar el descens dels andorrans.

El comunicat del club mostra agraïment amb el biscaí de 43 anys: "Eternes gràcies."

"Eder Sarabia deixa de ser l'entrenador del primer equip del FC Andorra. El consell d'administració ha pres aquesta decisió a causa dels mals resultats del conjunt tricolor i amb l'objectiu de redreçar el rumb per mirar d'aconseguir la permanència al futbol professional. Així mateix, des de l'entitat tricolor volem mostrar el nostre profund agraïment al que és ja un dels tècnics més importants de la història del club per la seva feina en aquests poc més de tres anys dirigint l'equip.

Eder Sarabia va arribar al Principat el gener del 2021 i en la seva primera temporada a la banqueta del primer equip va aconseguir l'ascens a primera RFEF i jugar el playoff de promoció a segona divisió. En aquella ocasió, però, el filial de la Real Societat va evitar que l'equip aconseguís donar el salt al futbol professional."

La roda de premsa del seu comiat ha estat marcat per l'emoció, tant de Sarabia com del director esportiu Jaume Nogués. Aquest últim l'ha definit, amb llàgrimes als ulls, com el "millor entrenador de la història del club", posant en valor els dos ascensos i les dues Copes Catalunya conquistades de forma consecutiva.

L'embolic de l'estadi

La incertesa marca el futur del projecte de Piqué al Principat, que abans de la crisi de resultats tenia en la recerca d'un nou estadi la seva major preocupació i focus de polèmica.

La determinació del govern andorrà de convertir l'estadi Nacional en una instal·lació polivalent, dedicada a diferents esports, fa que l'entitat presidida per l'exfutbolista depengui de la construcció d'una nova instal·lació a Encamp. Mentre no arribi la data prevista d'inauguració (finals de 2024) s'especula que l'Andorra podria anar de lloguer a Lleida. La incògnita que es desvelarà les pròximes setmanes és si serà a Primera RFEF o a Segona Divisió.

Eder Sarabia carrega contra l'Espanyol: 'S'han dit barbaritats des de la grada'
L'Estadi Nacional va acollir 3.020 espectadors en la visita de l'Espanyol el passat desembre (FC Andorra)
Anar al contingut