Barcelona

Una bústia per a denúncies ciutadanes o bonificacions per als bons contribuents, en el nou pla contra el frau del govern

La Generalitat també vol lluitar contra el frau fent pedagogia tributària als alumnes d'ESO

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia Andreu Mas-Colell ha presentat el nou pla del govern per prevenir i lluitar contra el frau fiscal, que, entre altres coses, pretén detectar també patrimoni ocult en paradisos fiscals, però amb la limitació que suposa que aquestes actuacions no poden anar més enllà dels tributs que gestiona la Generalitat.

El pla, que es desenvoluparà durant els quatre anys vinents, posarà un èmfasi especial en sectors com el turisme o el joc, però també en els contribuents amb canvis ficticis de domicili per no pagar impostos a Catalunya, ja sigui fent veure que resideixen en un altre país o bé en una altra comunitat.

També es crearà una bústia digital perquè els ciutadans hi puguin denunciar conductes fraudulentes, una mesura que pretén conscienciar els ciutadans perquè augmentin la tributació voluntària.

Altres mesures que s'inclouen en el pla: fer pedagogia tributària als alumnes d'ESO i premiar els bons contribuents amb bonificacions.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut