El Boeing 747, conegut com a "supertanker", ha estat decisiu en les tasques d'extinció. (Foto: Reuters)
El Boeing 747, conegut com a "supertanker", ha estat decisiu en les tasques d'extinció. (Foto: Reuters)
Israel

Un noi de 14 anys va provocar involuntàriament el pitjor incendi d'Israel

Quatre dies després de declarar-se un incendi forestal al mont Carmel d'Israel ja se sap qui el va causar. Es tracta d'un jove de 14 anys, la identitat del qual no ha estat revelada, que hauria confessat ser el culpable d'originar-ne les primeres flames. El noi viu a la zona on després de quatre dies s'han cremat 5.000 hectàrees, cinc milions d'arbres, s'han desallotjat 17.000 persones i, el pitjor de tot, hi han mort 41 persones. La confessió del noi ha comportat, automàticament, l'alliberament de dos sospitosos.

Actualitzat
Havia estat fumant una pipa al lloc on va començar el foc i es va adonar que les flames s'avivaven. Havia provocat, sense voler-ho, el pitjor incendi de la història del país. La reacció no va ser la d'avisar de la gravetat de la situació sinó fugir cames ajudeu-me cap a l'escola. L'únic que se sap d'aquest noi és que viu a la regió del sinistre, però la policia no ha volgut que en transcendís la identitat. Després de la confessió, la policia ha deixat en llibertat dos joves drusos que havien estat detinguts com a sospitosos de causar l'incendi del mont Carmel, el més important que ha viscut mai Israel.

Un foc mai vist

La sequera que fa mesos i mesos que s'allarga a Israel és el gran aliat d'aquest incendi, que ha destruït una zona d'una gran riquesa natural. Durant quatre dies les flames s'han anat estenent imparables pel mont Carmel davant la impotència de l'estat d'Israel, que es va veure obligat a demanar ajuda internacional per poder combatre les flames.

En les tasques d'extinció hi han participat bombers d'una vintena de països d'arreu del món, també espanyols, i fins i tot s'ha llogat un avió Boeing 747 per apagar el foc. És l'aparell de la imatge que acompanyen aquestes línies i l'anomenen "supertanker" per la seva capacitat de transportar 76.000 litres d'aigua, que és 16 vegades més del que pot transportar un avió contra incendis convencional. El "supertanker", a més a més, pot treballar de nit, la qual cosa l'ha fet determinant per extingir les flames. Israel ha admès que sense l'ajuda internacional no se n'hauria sortit tot sol.

Víctimes

El que ja no es pot recuperar són les víctimes mortals que va causar l'incendi. La majoria eren els passatgers d'un autobús que es va veure sorprès per les flames i va quedar atrapat enmig de l'incendi. La majoria dels morts eren militars. Els altres afectats han estat les 17.000 persones que ha calgut desallotjar de casa seva.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut