Una imatge de Pedro Sánchez al Congrés (EFE/Chema Moya)

Sánchez demana el cap d'Ayuso, que assegura que és Hisenda qui deu diners a la seva parella

Escalada de retrets mutus entre PP i PSOE al voltant dels casos de les mascaretes, després que s'han sabut noves revelacions sobre la parella de la presidenta madrilenya

RedaccióActualitzat

Escalada de retrets mutus entre PP i PSOE al voltant dels casos de les mascaretes, el cas Koldo, i el que esquitxa la parella de Díaz Ayuso.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha estat l'última a pronunciar-se, després que Pedro Sánchez hagi exigit aquest dimecres al matí a Núñez Feijóo la dimissió de la presidenta de Madrid.

Lluny de renunciar al càrrec, Ayuso ha contraatacat dient que s'està perseguint el seu company sentimental, Alberto González, per intentar tapar els escàndols del PSOE i ha assegurat que és Hisenda qui li deu diners a ell.

En concret, ha afirmat que es tracta de 600.000 euros i que, fins on ella sap, la seva parella "està patint una inspecció salvatge". "L'està assetjant tot el poder de l'Estat", ha dit, per tenir una relació amb ella.

"No hi ha trama de factures, no hi ha societats pantalla", ha declarat, a més de voler-se desvincular de qualsevol responsabilitat: "Si soc culpable d'alguna cosa és de tenir una relació amb un ciutadà anònim":

"La pròxima vegada que surti amb algú li demanaré el currículum, si ha tingut alguna inspecció i el certificat de vacunació".

Ayuso ho ha dit en roda de premsa posterior al Consell de govern de la Comunitat de Madrid, on ha arribat enmig de crits enfrontats. Escridassades com "les mascaretes, on són els diners?" s'han barrejat amb clams de "presidenta!".


Sánchez demana el cap d'Ayuso a Feijóo

Unes hores abans, Sánchez ha demanat fins a tres vegades a Feijóo el cap d'Ayuso: "Sigui valent, encara que li costi el càrrec com a Casado", li ha etzibat.


Ho ha fet en una sessió de control al Congrés molt moguda, en la qual també ha furgat en la relació de Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado.


El líder del PP apunta al cas Koldo

Núñez Feijóo ha evitat la resposta, no s'ha referit en cap cas a Díaz Ayuso, i ha insistit a col·locar Sánchez al centre de la trama de corrupció del cas Koldo.

"No hauria de ser una mica més prudent? No s'adona que com més encengui el ventilador, més acredita la seva desesperació?", li ha engegat a Sánchez.


Noves revelacions sobre la parella d'Ayuso

L'enfrontament ve marcat per les noves revelacions sobre la parella de la presidenta de Madrid.

Alguns diaris publiquen aquest dimecres que els diners pels quals ha rebut una querella de la Fiscalia per defraudar Hisenda procedeixen de comissions.

En concret, serien dos milions d'euros per la compra de mascaretes que hauria cobrat com a intermediari durant la pandèmia.

Tot plegat, després que l'Agència Tributària hagi atribuït a la parella d'Ayuso dos delictes de frau fiscal i un de falsedat documental.

El relaciona amb una trama de factures falses i empreses pantalla entre el 2020 i el 2021, any en què va començar la relació amb la presidenta madrilenya.

Segons la documentació de l'Agència Tributària, la parella d'Ayuso va deixar de pagar a Hisenda 350.000 euros.

ARXIVAT A:
PPPSOEPedro SánchezIsabel Díaz AyusoAlberto Núñez FeijóoCongrés dels DiputatsCas Koldo
Anar al contingut