Carles Puigdemont no descarta que tornem a un escenari d'eleccions
Carles Puigdemont no descarta que tornem a un escenari d'eleccions
Waterloo

Puigdemont: "No seria cap tragèdia que hi hagués eleccions"

En una entrevista a "El Punt Avui", Puigdemont afirma que el jutge Llarena prevaricarà si dilluns no dona permís a Jordi Sànchez per anar al Parlament

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont no descarta un possible escenari d'eleccions. Des de la ciutat belga de Waterloo, Puigdemont ha assegurat que la repetició dels comicis a Catalunya no és una prioritat però tampoc seria cap drama. Així s'ha expressat en una entrevista a "El Punt Avui" que s'emetrà aquest vespre a El Punt Avui Televisió:

"No és cap tragèdia que hi hagi unes noves eleccions, tot i que no és la prioritat i no ho desitgem ningú. De fet, a l'Estat van haver de repetir eleccions, van passar tot un any amb un govern provisional. I la senyora Merkel té les seves dificultats per formar govern, i no sé què passarà a Itàlia... Tot això hauria de fer que, sense desitjar, ni voler, ni prioritzar unes noves eleccions, desdramatitzéssim una mica: no som diferents, la política catalana és molt europea en aquest sentit."

En relació amb el jutge Llarena, el president Puigdemont considera que un magistrat no pot decidir qui ha de ser elegit president de la Generalitat, en referència a Jordi Sànchez, sinó que això ho ha de fer el Parlament. Es pregunta qui s'ha cregut que és el magistrat i l'acusa de prevaricador si no permet fer el debat d'investidura de dilluns:

"Està prevaricant. I davant d'un prevaricador no podem doblegar-nos. Està violant els drets civils i polítics d'un poble que es va expressar, i de quina manera, el 21D. Exactament com queden la democràcia i l'estat de dret a Espanya si un jutge decideix, arbitràriament, quin dels diputats que té intactes els seus drets pot ser o no investit president? En quina mena de democràcia pensen que hem de viure?"

Pel que fa a l'exconseller Santi Vila, qüestiona el seu oportunisme a l'hora de valorar en calent un procés històric que demana distància temporal i emocional.

Sobre el paper de la monarquia, es mostra igualment taxatiu. Afirma que amb el discurs que va fer Felip VI, el rei va perdre Catalunya i dubta que mai més sigui benvingut.

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraProcés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut