Nou capítol de la crisi de Vox a les Balears, amb la dimissió dels portaveus al Parlament

Han creat un corrent intern juntament amb l'expresident del consell de direcció del grup parlamentari, però continuaran com a diputats del partit, avalats per la direcció estatal

La portaveu de Vox al Parlament de les Illes Balears, Idoia Ribas, i el portaveu adjunt, Sergio Rodríguez, han presentat aquest dilluns la renúncia a aquests dos càrrecs.

És un pas més en la crisi interna que viu aquest partit d'extrema dreta a les Balears des de fa mesos, que el divendres es va concretar amb la formalització d'un corrent intern per part de Ribas i Rodríguez.

En aquest corrent també hi ha un altre diputat autonòmic, Agustín Buades, fins ara president del consell de direcció del grup parlamentari, i que igualment ha renunciat a aquest càrrec.

En substitució de Ribas i Rodríguez han estat nomenades portaveu i portaveu adjunta Manuela Cañadas i María José Verdú, que han pres possessió del càrrec aquest mateix dilluns en presència dels seus predecessors. 

Els diputats de Vox a les Balears, aquest dilluns a Palma (EFE)

Dos mesos i mig després de l'esclat de la crisi

La crisi de Vox a les Balears va esclatar a finals de gener, quan cinc dels vuit diputats del grup, liderats per Ribas, van expulsar la líder, Patricia de las Heras, i també Gabriel Le Senne, que era el president del Parlament.

Això va posar en risc el suport del partit al govern autonòmic liderat per Marga Prohens, del PP. Una setmana després, Prohens va reclamar a les dues faccions que continuessin donant-li el seu favorable.

La crisi es va tancar el 8 de febrer, després que una delegació del partit arribés de Madrid i forcés mantenir Le Senne com a president del Parlament i com a membre del partit.

Es dedicaran a organitzar una associació

Ribas, Rodríguez i Buades van crear divendres una associació que han anomenat Avanzar en libertad, i aquest dilluns han al·legat que deixen els càrrecs per dedicar-se a organitzar-la.

Malgrat la renúncia, tots tres continuaran com a diputats dins del grup de Vox, avalats per la direcció del partit a Madrid, que ha afirmat que tot plegat forma part de "la normalitat".

Ho ha dit José Antonio Fuster, portaveu estatal del partit, que ha afegit que tots tres continuen sent "fonamentals" en el grup parlamentari:

"És normal. En altres grups parlamentaris i en qualsevol Parlament sempre hi ha moviments, actualitzacions i canvis de portaveus perquè és un exercici de responsabilitat."

 

 

ARXIVAT A:
Illes BalearsVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut