El conseller Andreu Mas-Colell, en un moment de l'entrevista a "Els matins"
Mas-Colell diu que la Generalitat no podia invertir més en Spanair.
Barcelona

Mas-Colell diu que la Generalitat no renunciarà a vols intercontinentals al Prat malgrat la fallida de Spanair

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha deixat clar que la Generalitat no renunciarà a convertir l'aeroport del Prat en un "hub", amb vols intercontinentals, malgrat la fallida de Spanair. Mas-Colell ho ha dit en declaracions a "Els matins" de TV3, després la companyia aèria va deixar d'operar de forma abrupta divendres al vespre.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha defensat en declaracions a "Els matins" de TV3 que la connectivitat intercontinental del Prat és essencial per a la competitivitat de Catalunya. I ha afegit que, malgrat la fallida de Spanair i la recentralització anunciada per Ana Pastor, la Generalitat no renunciarà a lluitar perquè el Prat sigui un hub.

Mas-Colell ha defensat l'actuació de la Generalitat amb Spanair i la injecció de diner públic mentre es mirava de trobar un soci estratègic. El conseller ha explicat que el govern no podia seguir invertint i ha explicat que la companyia aèria ha rebut 140 milions d'euros de diner públic des del 2009, dels quals una part en préstec i altres en capital.

En la seva intervenció, el conseller també ha titllat d'"hipòcrites" algunes crítiques a Spanair i ha recordat que altres companyies aèries també reben diners públics.

Mentrestant, l'empresa preveu presentar concurs de creditors pròximament, com ha confirmat el seu president, Ferran Soriano. Als aeroports, uns 83.000 passatgers que tenien bitllet hauran de ser recol·locats aquesta setmana.

Anar al contingut