Barcelona

Manuel Barbero, el pare que va denunciar els Maristes, va patir abusos sexuals quan tenia 11 anys

L'home ha explicat que aquesta vivència li ha donat la força necessària per tirar endavant la denúncia contra Joaquim Benítez, l'exprofessor de l'escola dels Maristes de Sants - les Corts

Actualitzat

Manuel Barbero, el pare del primer exalumne que va denunciar abusos sexuals a l'escola dels Maristes de Sants - Les Corts, ha explicat que ell també va patir abusos quan tenia 11 anys. Barbero ho ha dit després d'anar a la Jornada de Prevenció i Atenció del Maltractament i l'Abús Sexual Infantil, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona.

Van abusar de mi quan tenia 11 anys i sempre m'havia dit a mi mateix que els meus fills mai passarien pel que vaig passar jo. Imagina't el moment en que ve el meu fil i m'ho explica...

Barbero ha especificat que els abusos de què va ser víctima no van ser a dins d'un centre escolar, sinó per part d'una persona del carrer. El pare ha afegit que, precisament, això li va donar força per tirar endavant la denúncia quan li va passar al seu fill. També, ha reivindicat la necessitat de crear canals de suport a les persones adultes que van ser abusades de petites.

Pel que fa al cas, Barbero ha demanat al Departament d'Ensenyament que remeti al jutjat "l'expedient que té obert, perquè conté informació. Quan arribi, el jutge determinarà si vol seguir investigant en la nostra línia, que el col·legi probablement sabia alguna cosa". Finalment, Barbero ha remarcat que "el que hi hauria d'haver és una sanció exemplar a la institució".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut