Una de les mítiques estàtues humanes de la Rambla.
Una de les mítiques estàtues humanes de la Rambla.
Barcelona

Les estàtues humanes reclamen tornar al cor de la Rambla dos mesos després del trasllat

Els artistes denuncien, dos mesos després de reubicar-se al tram de Santa Mònica, que s'han confirmat els seus temors: menys turistes, massa sol i ingressos més minsos.

RedaccióActualitzat
"La Venus" de l'emblemàtica Rambla de Barcelona no està conforme amb la nova ubicació que, per llei, li ha tocat. Tampoc Galileu és feliç al tram de Santa Mònica, a la part baixa i més ampla del popular passeig de la ciutat. A més, el vaquer de la colla s'està plantejant si li surt a compte continuar pagant la taxa que li permet mantenir la llicència.

Les estàtues humanes volen tornar al tram central de la Rambla. Asseguren que s'han complert els seus temors i denuncien que al nou espai hi ha menys afluència de turistes i massa sol.

Les conseqüències: més risc a l'hora de fer la feina, menys hores de treball per esquivar el sol de justícia i uns ingressos més minsos.

A més, si això passa ara, a ple estiu, no es volen ni imaginar què pot passar quan acabi la temporada i el nombre de turistes que arribi fins a aquest punt disminueixi notablement.

La nova regulació de les estàtues va entrar en vigor el 12 de juny en el marc del Pla Cor de reordenació del passeig. L'ajuntament els va obligar a tirar avall després d'haver seleccionat un total de 27 estàtues, repartides en els torns de matí i tarda, i els va imposar una taxa de 189 euros per ocupació de via pública.
Anar al contingut