Uns vianants miren les estàtues humanes de la Rambla de Barcelona.
Les estàtues humanes de la Rambla de Barcelona
Barcelona

Les estàtues humanes de la Rambla de Barcelona es traslladen a la part baixa del passeig

Les estàtues de Barcelona es traslladen a la part baixa del passeig. Els artistes no hi ha estan d'acord perquè creuen que recaptaran menys diners que fins ara, però l'Ajuntament justifica el canvi perquè a la zona on aniran la vorera és més ampla.

RedaccióActualitzat
Canvien d'ubicació les estàtues humanes de la Rambla de Barcelona. A partir d'aquest dimarts se situaran a la rambla de Santa Mònica, al capdavall del passeig, on l'Ajuntament espera que no provoquin les aglomeracions que creaven en el tronc central d'aquesta via.

El govern de Xavier Trias va decidir traslladar-les al tram final de la Rambla, on el passeig és molt més ample. Les persones que s'hi dediquen, però, consideren que en aquesta zona hi passa menys gent i, per tant, guanyaran menys. En ple estiu, segons han assegurat, poden aconseguir, en un bon dia, entre 80 i 100 euros. A l'hivern, en canvi, aquesta quantitat baixa fins als 30.

Aquesta reordenació comportarà també que a partir d'ara les estàtues hauran de pagar una taxa anual de 189 euros en concepte d'ocupació de la via pública. L'Ajuntament va decidir establir aquesta taxa per evitar el greuge comparatiu amb altres activitats econòmiques que també estan instal·lades a la Rambla.

La setmana passada es va fer el procés de selecció de les 30 estàtues, que es dividiran en dos torns 15, de matí i tarda.
Anar al contingut