Mireia Boya, CUP
Mireia Boya, CUP

La CUP denuncia que la policia continua espiant la seva seu un any després del 20S

Actualitzat

La seu de la CUP, al carrer Casp de Barcelona, va ser un dels punts calents del 20 de setembre de l'any passat. La Policia Nacional hi va voler entrar, però centenars de persones assegudes al carrer van impedir l'entrada dels agents. Dies abans, la formació va detectar que hi havia vigilància policial al voltant de la seu i ara denuncia que encara estan en el punt de mira.

"Un any després d'aquell 20 S seguim tenint cossos i forces de la policia de l'Estat al voltant de la seu de la CUP que ens espien, que agafen notes de tots els nostres moviments. Preveiem, n'estem segurs, que la repressió continuarà."

"Són policies de paisà que prenen notes i fan fotografies. No sabem si hi ha escoltes, però tenen un control de qui entra, qui surt de la seu, fan un mapa dels horaris, de qui ve, qui va, qui surt i qui deixa de sortir."

Aquest dijous, un any després d'aquells fets, la CUP s'ha concentrat davant la seva seu a Barcelona. Mireia Boya ho ha denunciat, mentre al seu darrere se'n mostraven proves fotogràfiques.

 

"Trobem que és un abús d'autoritat que no respecta les seves pròpies normes democràtiques."

"Som una organització política que està sent perseguida, vigilada, que està sent assetjada de forma totalment impune i ens preocupa profundament si pensem que hauríem d'estar vivint en una democràcia i no hi estem vivint."

Boya ha afegit que "no es pot normalitzar el 20S" perquè és "el més greu que ha passat i està passant" perquè va ser l'inici de "la gran causa general" contra el procés independentista. I ha recordat que hi ha més de 1.200 persones perseguides per la justícia espanyola.

Denunciar el jutjat núm. 13

També han aprofitat per anunciar que després que el jutjat número 13 admetés que investigava els preparatius de l'1-O, denunciaran que aquest jutjat mentís quan el juliol passat se'ls va denegar la possibilitat de personar-se en la causa al·legant que no investigava el referèndum.

"No permetrem que el jutjat número 13 menteixi quan l'evidència molt abans del 20S era que havien posat tots els poders de l'Estat, havien optat per la persecució de la dissidència política."

"Ells mateixos estan trencant la democràcia i les seves pròpies normes."

El col·lectiu de juristes Drets estudia presentar una querella per prevaricació, falsedat documental i vulneració de drets fonamentals contra el jutge i la secretària judicial.

Correus electrònics dels jutges

Mireia Boya, sobre la declaració del president Quim Torra sobre els correus electrònics dels jutges, considera que demanar la dimissió del president del CGPJ, Carlos Lesmes, no és la solució al problema.

I ha posat en dubte els criteris dels jutges, no només sobre l'independentisme, sinó sobre causes socials.

"El problema és que la justícia espanyola demostra un nivell d'odi a la dissidència política no només independentista. Qui jutja les causes de diferents moviments socials, amb quins criteris? Aquesta manca d'objectivitat, de professionalitat, ens preocupa."

 

Mirar al futur

Finalment, l'acte ha acabat amb un vermut d'agraïment als militants, veïns i totes les persones que el passat 20 de setembre van ser al carrer donant suport durant les set hores que la Guàrdia Civil es va mantenir davant de la seu del partit per intentar entrar sense cap ordre judicial.

La CUP considera que el moviment organitzat i no violent sorgit l'any passat és la manera d'aconseguir tots els drets.

Documental i taula rodona a la tarda

Els cupaires han continuat, a la tarda, els actes de reflexió al voltant dels fets de fa un any, amb la projecció d'un documental sobre el 20S i una taula rodona al mig del carrer. Entre els participants, l'exdiputat David Fernàndez, l'actriu Carme Sansa i el tercer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens:


També hi ha hagut actuacions musicals, com la de Judit Nedderman.


Després dels actes, la seu de la CUP ha estat el punt de trobada per anar cap a la concentració davant del Departament d'Economia, convocada per l'ANC i Òmnium.

ARXIVAT A:
Judicial20SProcés catalàReferèndum 1-OCUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut