Primer pla de la número dos de la llista d'ERC, Marta Rovira, a l'acte de tancament de la campanya d'Esquerra, el 19 de desembre del …
Primer pla de la número dos de la llista d'ERC, Marta Rovira, a l'acte de tancament de la campanya d'Esquerra, el 19 de desembre del 2017 (Horitzontal)

Junqueras i Rovira: "Necessitem una majoria més sòlida, àmplia i transversal"

Els líders d'ERC defensen que el país ha d'entrar en una nova fase, que ha de servir per ampliar la base, i que s'han de fer passos per generar consensos cap al projecte republicà

Actualitzat

Els líders republicans Oriol Junqueras i Marta Rovira, el dos màxims dirigents d'Esquerra, aposten perquè l'independentisme català entri en una nova fase en què tot els passos estiguin encaminats a sumar una majoria més sòlida, àmplia i transversal per superar la divisió en blocs.

"Hem mesurat les nostres forces, hem constatat la nostra fortalesa però també les nostres febleses. Si la nostra fortalesa roman intacta i som capaços de superar les nostres febleses, ens en sortirem. Per fer-ho necessitem més consistència i una majoria més sòlida, àmplia i transversal per superar una divisió en blocs".

 

 

En un article conjunt que publiquen al web d'ERC, Junqueras i Rovira diuen textualment que "l'independentisme ha mesurat les seves forces, ha constatat les seves fortaleses i també la seves febleses". El que s'ha de fer ara, diuen, és "comptar fins a 3 i tirar endavant només el que generi consensos i complicitats cap al projecte republicà i, al revés, descartar tot el que no en generi".

"Nosaltres, demòcrates i pacifistes com som, sabem que només podrem transformar la realitat si acumulem una suma democràtica i pacífica ingent. Com a país hem d'entrar en una nova fase. Tot allò que fem -tot- a partir d'ara ha de servir per ampliar la base. Hem de comptar fins a tres. El que generi consensos i complicitats cap al projecte republicà, endavant. El que no en generi, descartem-ho".

 

En la mateixa línia, subratllen que "cal anar més enllà del regat curt, dels cops de volant, que cal allunyar-se de les declaracions altisonants i dels focs artificials que després de l'espectacle no deixen en herència cap eina concreta a les noves generacions".

"Hem d'anar més enllà del regat en curt, dels cops de volant. Posar les llums llargues per sumar per aconseguir tots els nostres objectius democràtics. Una força democràtica i pacífica, que ha de ser necessàriament enorme, precisament perquè ha de superar, només amb la suma de la gent, el poder i els interessos de la formidable aliança conservadora".

 

 

Junqueras i Rovira exigeixen també l'esforç de tothom i que cadascú faci la seva feina el millor possible".

"Tenim un país per salvar. Un futur per construir. Necessitem que treballadors, autònoms, empresaris, pagesos, botiguers... siguin exemplars en la seva feina. Que la desenvolupin de tal manera que també tinguessin èxit si la desenvolupessin en qualsevol altre lloc del món".

 

Els republicans reclamen "majories àmplies i transversals" i "construir la casa comuna". per això, diuen cal allunyar-se de les declaracions altisonants, la corrupció o les simplificacions perquè condueixen al fracàs:

"Si volem una nova República, calen i caldran aquestes majories àmplies i transversals. Cal guanyar confiances, teixir complicitats, construir la casa comuna. I això es fa, en bona mesura, treballant i estimant. Allunyant-se de les declaracions altisonants i dels focs artificials que després de l'espectacle, no deixen en herència als nostres fills cap eina concreta (...)  Foragiteu la corrupció, el cofoisme, les males cares i les males paraules, les simplificacions i les simplicitats, el menysteniment de les diferències... perquè inevitablement ens condueixen al fracàs. Al fracàs polític. I també al fracàs econòmic i social".

En aquest sentit, afegeixen:

"La via més directa per tornar a l'autonomisme és que l'independentisme torni a ser una minoria sorollosa que s'allunyi de la centralitat".

En l'objectiu de "construir majories àmplies i transversals", els dos líders d'ERC adverteixen:

"Només el rigor, l'esforç, la feina quotidiana, la recerca de consensos, la seriositat, els somriures, l'honradesa i l'honestedat ens apropen a l'objectiu".

Junqueras i Rovira aposten per "abraçar els que pensen diferent i convence'ls per construir plegats el futur de tots".

"El veritable coratge es demostra superant-te a tu mateix cada dia. Intentant ser millor cada dia. Exigint-te tu mateix esforç, rigor i constància. Abraçant els que pensen diferent i convencent-los per construir col·lectivament el futur de tots. Només, així, construirem un nou país per a tothom. Som davant una nova etapa que parteix de la llavor sembrada i que ara requereix acumular forces per guanyar el país sencer.

 

I acaben l'article reiterant la necessitat que es constitueixi un govern que sigui efectiu.

"I aquest país, aquest futur, l'hem de construir cada dia, pas a pas, sense defallir. Començant, avui, per fer Govern, i fer del govern un instrument efectiu, i al servei de l'interès general, per a construir un país per a tothom".

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DIndependènciaMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut