Neumünster

Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont: "Confiem molt en la justícia alemanya"

Segons l'advocat, Puigdemont es troba "absolutament ferm" i ha traslladat el missatge que "no defallirà"

RedaccióActualitzat

L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat des de la presó de Neumünster, on el president cessat pel 155 ja ha passat dues nits, que aquest es troba "superferm".

Alonso-Cuevillas ha visitat aquest centre del nord d'Alemanya amb el també advocat Gonzalo Boye, defensa de Toni Comín i Meritxell Serret, i amb qui estan coordinant la defensa després que el Suprem activés l'ordre de detenció europea contra els seus clients divendres. Segons ha dit Alonso-Cuevillas en una compareixença, a la sortida del centre, es troben "més animats".

"L'hem vist absolutament ferm, amb coratge, amb decisió, amb determinació i ens ha repetit diverses vegades que no defallirà".

Des que va ser detingut diumenge al matí, aquesta ha estat la primera visita de l'advocat de Puigdemont amb el seu client. Fins ara ha estat un equip d'advocats alemanys qui ha assumit la seva defensa al país. 

Alonso-Cuevillas ha destacat que el tracte que està rebent Puigdemont dels serveis penitenciaris alemanys és "exquisit". També ha volgut traslladar el missatge que "no defallirà i 'no surrender' (no es rendirà)". Segons l'advocat, el president cessat pel 155 té "molt assumida" la seva situació.

"Es considera un pres polític i com a tal està perfectament disposat a assumir el que calgui, tot i que nosaltres farem tots els esforços perquè vagi el millor possible".

Tant l'advocat de Puigdemont com el de Comín i Serret s'han mostrat confiats amb la justícia alemanya.

"Confiem molt en la justícia alemanya i, per tant, confiem que tingui un bon resultat".


 

Segons Alonso-Cuevillas, Puigdemont també els ha volgut traslladar una crida "a la unitat de tot el sobiranisme" i un missatge de solidaritat per als consellers del seu govern que són a Bèlgica, a Escòcia o a la presó i els polítics que són a Suïssa.

Boye ha afegit que Puigdemont està convençut que la "lluita serà llarga, però que acabarà bé". També s'ha mostrat "molt content" per la decisió del Comitè de Drets Humans de l'ONU d'admetre la seva demanada per "vulneració dels seus drets polítics a Espanya".

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaGovern empresonatRebel·lió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut