Washington

Els EUA multen Toyota amb 16 milions de dòlars per ocultar una fallada mecànica

Els Estats Units han acusat Toyota d'amagar durant mesos un defecte perillós en el pedal de l'accelerador dels seus vehicles. El secretari de Transport, Ray Lahood, ha anunciat que tenen proves contra la multinacional i els ha imposat una multa de 16,3 milions de dòlars, uns 12 milions d'euros. Es tracta de la sanció més alta que s'ha posat mai a una empresa automobilística en aquest país. El Departament de Transports defensa que Toyota va trigar almenys quatre mesos a notificar el problema que, finalment, va obligar a cridar a revisar 2,3 milions de vehicles als Estats Units.

Actualitzat
Toyota té ara dues setmanes per recórrer la multa de 16,3 milions d'euros que li ha imposat el govern dels Estats Units per "haver amagat un perillós defecte" en el pedal de l'accelerador dels seus vehicles. Segons el Departament de Transports, l'empresa nipona no ha estat a l'alçada de les circumstàncies i ha posat en perill milions de conductors.

Els defectes als pedals van obligar a cridar a revisió 2,3 millions de vehicles als Estats Units. L'empresa també ha reconegut altres defectes en estores i frens que en total han suposat cridar a revisar uns 8 milions de cotxes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut