Estats Units

El president de Toyota promet declarar amb "total sinceritat" davant el Congrés dels Estats Units

Toyota haurà de donar explicacions després de les anomalies detectades en alguns dels seus models. El Congrés dels Estats Units ha demanat al president de la companyia, Aiko Toyoda, nét del fundador de la marca japonesa, que comparegui davant la cambra dimecres que ve per aclarir els problemes al pedal de l'accelerador que han obligat a revisar milions dels seus vehicles. Inicialment, Toyoda va anunciar que no compareixeria davant la Cambra, però finalment ha canviat d'opinió i ha assegurat que declararà amb "total sinceritat".

Actualitzat
La Cambra de Representants considera que els conductors nord-americans es mereixen saber si els seus cotxes són segurs i si poden estar tranquils. A més, el Congrés ha acceptat uns documents de l'antic advocat de Toyota que demostrarien que l'empresa ha destruït o amagat sistemàticament proves relacionades amb la investigació.

L'automobilística s'enfronta ara a un altre possible problema de fabricació. Prop de 160 conductors han presentat reclamacions per un defecte en el sistema de direcció del vehicle del model Corolla. Si es confirma aquest nou cas, afectaria mig milió de cotxes fabricats entre l'any passat i aquest.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut