Tòquio

Toyota xifra en 1.400 milions el cost de les revisions dels models amb l'accelerador defectuós

Toyota calcula que les revisions dels 8 milions de cotxes d'aquesta marca amb defectes a l'accelerador i l'impacte en les vendes que suposaran tindran un cost de més de 1.400 milions d'euros. Tot i això, la firma japonesa, la primera del món en vendes, preveu el mes que ve tancar l'any fiscal amb un benefici net de més de 1.000 milions d'euros.

Actualitzat
La direcció de Toyota ha negat que hagi actuat amb lentitud o hagi amagat informació sobre els problemes amb l'accelerador que hi hagut en vuit dels seus models, sobretot als Estats Units. Arran d'això, l'empresa automobilística ha cridat a revisar en aquest país més de 8 milions de vehicles.

A més, el govern nord-americà ha recomanat als propietaris d'aquests cotxes que no els condueixin fins que no els hagin reparat, i investigarà si la causa del defecte ve del sistema electrònic.

Retorn a la rendibilitat

El grup automobilístic japonès ha aconseguit, gràcies al seu pla de contenció de costos i a la pujada de les vendes, recuperar la rendibilitat en el tercer trimestres fiscal i ha revisat a l'alça les seves previsions per a l'exercici fiscal. En concret, Toyota ha tingut uns beneficis nets de 1.067 milions d'euros entre octubre i desembre del 2009, xifra que contrasta amb els 1.300 de pèrdues del mateix període precedent.
Anar al contingut