Nebraska

Una dona nord-americana demanda la companyia Toyota per la mort del seu marit en un accident

Nou entrebanc per al grup automobilístic japonès Toyota. Una dona de Nebraska, als Estats Units, ha demandat la companyia perquè la considera responsable de la mort del seu marit. L'home va morir en un accident de trànsit que podria haver estat provocat per una acceleració sobtada. La vídua de la víctima, que també viatjava a l'automòbil i va resultar ferida en el sinistre, atribueix l'accident a un defecte en el pedal de l'accelerador del seu cotxe, un model híbrid Prius.

Actualitzat
Aquesta demanda s'afegeix als entrebancs que el gegant japonès, líder mundial del sector automobilístic, ha viscut en les últimes setmanes. Des de finals de novembre, Toyota ha sol·licitat la revisió de 8 milions de vehicles a tot el món després de detectar un possible defecte en els acceleradors i a les catifes del conductor.

En l'última setmana, la companyia ha demanat que s'estudiïn 437.000 vehicles híbrids, la majoria de l'última versió del model Prius, per un possible defecte del programari de frens.

A Catalunya, uns 336 cotxes d'aquest model hauran de passar pel taller per comprovar que no presenten cap problema, i a la resta de l'Estat espanyol, ho hauran de fer uns 2.000 vehicles més. El model híbrid Prius de Toyota es va presentar com una gran alternativa per als taxistes pel seu baix consum, i en total, la flota barcelonina de taxis compta amb 26 vehicles d'aquest model. En alguns casos, la mateixa companyia ha estat l'encarregada d'avisar els propietaris dels automòbils de la necessitat de fer aquesta revisió, que en cap cas suposarà una despesa per als conductors dels vehicles.

D'altra banda, als Estats Units, també s'hauran de revisar unes 8.000 furgonetes del model Tacoma, després d'haver detectat possibles problemes en el sistema de transmissió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut