Barcelona

El conseller Jordi Baiget, destituït després de qüestionar el referèndum de l'1-O

El govern el cessa com a conseller d'Empresa i Coneixement després d'haver afirmat en una entrevista que el referèndum de l'1 d'octubre segurament no es podrà fer. El substituirà Santi Vila

RedaccióActualitzat

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha estat destituït aquest dilluns després d'haver afirmat en una entrevista al diari "El Punt Avui", que el referèndum de l'1 d'octubre segurament no es podrà celebrar. Aquestes i altres afirmacions, com que no s'ha de "bandejar el 9N", perquè potser se n'haurà de fer un altre, han portat la CUP a reclamar que "s'aparti" i "deixi pas" a altres persones que estiguin disposades a defensar el referèndum.

El govern ha confirmat per Twitter que Santi Vila assumirà la conselleria d'Empresa i Coneixement. El relleu es farà oficial aquest dimarts, quan es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat. Vila mantindrà el càrrec de conseller de Cultura fins que se'n nomeni el substitut. 

 

 

Puigdemont diu que hi ha "grans diferències" amb el 9-N

En un acte poc després de destituir Baiget, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat que hi ha "grans diferències" entre el referèndum de l'1 d'octubre i el procés participatiu del 9-N de 2014. Puigdemont ha apuntat que el referèndum convocat pel govern de la Generalitat serà "vinculant", "oficial", que tindrà una pregunta amb resposta simple i no doble, que el farà el govern "i no un grup d'entitats alienes", que estarà emparat per una llei que deixarà clars els escenaris si guanya el Sí i si guanya el No.

Preguntat directament per la destitució de Baiget, Puigdemont s'ha limitat a assegurar als empresaris que la "bona" política que fins ara estava duent a terme el ja exconseller es mantindrà "inalterable".

 

 

Homs no comparteix la decisió

L'exconseller de Presidència Francesc Homs ha criticat la destitució de Baiget i, en una sèrie de piulades al seu compte de Twitter, ha reaccionat amb contundència a la decisió de Puigdemont:
 


Homs no ha estat l'únic polític que ha reaccionat a la destitució de Baiget. L'exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega també n'ha criticat el cessament:

 



 
 
 
 
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut