El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant l'acte d'ERC a Gràcia, Barcelona, el dissabte 10 de novembre de 2018 (horitzontal).
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant l'acte d'ERC a Gràcia, Barcelona, el dissabte 10 de novembre de 2018 (horitzontal).

Denuncien Pere Aragonès per dir que l'1-O els delinqüents anaven "de verd i de blau"

La denúncia l'han presentat a la Fiscalia quatre sindicats policials, que acusen el vicepresident de la Generalitat d'injúries

RedaccióActualitzat

Quatre sindicats policials han presentat una denúncia a la Fiscalia contra el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, per un presumpte delicte d'injúries.

Aquests sindicats acusen Aragonès d'haver dit en un acte públic el 9 de novembre que els "delinqüents" de l'1-O eren els que anaven "vestits de verd" o "vestits de blau", i van "entrar amb porres als col·legis electorals".

Diuen que no té inviolabilitat

En la denúncia asseguren que Aragonès no està emparat per la inviolabilitat parlamentària, perquè ho va dir durant la presentació d'un llibre sobre Oriol Junqueras i en un acte d'Esquerra, és a dir, "fora de l'exercici de les seves funcions".

La denúncia l'han posada conjuntament el Sindicat Unificat de Policia, la Confederació Espanyola de Policia, la Unió Federal de Policia i el Sindicat Professional de Policia, que asseguren que representen el 90% dels funcionaris del cos.

Aquests quatre sindicats ja havien emès fa dues setmanes un comunicat conjunt en què qualificaven Aragonès de "mesquí", "indecent" i "irresponsable" per aquestes declaracions.

ARXIVAT A:
Procés catalàPolicia NacionalReferèndum 1-OGovern empresonat
Anar al contingut