El vicepresident Pere Aragonès en un acte (ACN)
El vicepresident Pere Aragonès en un acte (ACN)

Sindicats de la Policia Nacional titllen el vicepresident Aragonès de "mesquí"

El sindicat Jupol estudia denunciar el vicepresident per les seves crítiques a l'actuació policial de l'1-O

Actualitzat

Els sindicats de la Policia Nacional SUP, CEP, UFP i SPP han acusat el vicepresident del govern, Pere Aragonès, de "mesquí" i "indecent" i de generar més tensió a Catalunya amb les declaracions en què afirmava que "els delinqüents de l'1-O anaven de verd i blau".

Aragonès va fer aquestes declaracions després que l'Audiència de Barcelona qüestionés la "proporcionalitat" de l'actuació policial l'1-O:

"Els delinqüents de l'1 d'octubre són els que anaven de verd i de blau marí, i que van entrar amb porres en els col·legis electorals. Ja està bé que la justícia avui ho comenci a reconèixer. I farem que ho reconeguin."


Els quatre sindicats policials han mostrat la seva "absoluta repulsa" per les manifestacions d'Aragonès a través d'un comunicat:

"Considerem indecent i irresponsable que el vicepresident de la Generalitat, institució espanyola que representa la totalitat dels catalans, fent gala d'una arriscada ineptitud, posi de forma intencionada en perill la fràgil pau social existent en aquesta comunitat i provoqui amb això un enfrontament estèril entre ciutadania i forces d'ordre públic."


Afegeixen que "l'empara legal que l'abona com a aforat no és res més que un paraigua de covardia que permet gratuïtament al senyor Aragonès generar una tensió innecessària".

Els sindicats de la Policia Nacional exigeixen a la resta d'actors de l'àmbit polític i, en especial, als responsables del govern central que, "de forma contundent", prenguin les mesures que calguin per corregir comportaments "mesquins com el protagonitzat per aquest personatge".

L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils ha recordat a Aragonès, en un altre comunicat, que l'institut armat i els seus agents són "mereixedors del mateix respecte" que el vicepresident reclama per a la institució que representa i per als seus companys empresonats per "cometre un acte il·legal".

 

Amenaça de denúncia a Aragonès

El sindicat policial Jupol, creat per integrants de Jusapol a l'abril, ha amenaçat aquest divendres amb una denúncia contra el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, per qualificar de "delinqüents" la Policia i la Guàrdia Civil per l'actuació de l'1-O.

 


La resposta per part del govern no s'ha fet esperar i la consellera de Justícia, Ester Capella, ha comentat la denúncia en un acte:

"Aquest matí amenaçaven el vicepresident del govern de Catalunya, Pere Aragonès, amb un denúncia perquè va dir una cosa que també va dir una resolució judicial. Doncs ho repetim fort i clar: no poden pegar a les persones, no poden utilitzar les porres, i ja poden fer el que els convingui, nosaltres no pararem i no ens aturarem. Contra les seves denúncies, persistència de tots plegats en la defensa dels drets i les llibertats."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicia NacionalGuàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut