Barcelona

Catalunya Sí que es Pot es presenta amb una aposta per la justícia social, el dret a decidir i la fi de la corrupció

Entre els seus punts bàsics hi ha la defensa de la justícia social, el dret a decidir i la lluita contra la corrupció

RedaccióActualitzat

Catalunya Sí que es Pot ja és una realitat. Aquest diumenge al matí s'ha presentat la candidatura de confluència d'esquerres per al 27-S, que integra Iniciativa, Podem i Esquerra Unida.

La formació es presenta com una candidatura plural "que ho vol canviar tot d'arrel" i com l'alternativa "al model d'Artur Mas".

La coalició, que encara no ha decidit el cap de cartell, ha presentat el seu manifest fundacional. Catalunya Sí que es Pot defensa la plena sobirania dels catalans com a subjecte col·lectiu que pot decidir el seu futur. També aposta per una intensa lluita contra la corrupció i defensa una refundació d'Europa que tingui més en compte els ciutadans.

Aquest manifest fundacional és un preacord que ha de ser ratificat pels militants. Podem fins i tot farà un referèndum de validació els dies 21 i 22 de juliol.

Defensa del dret a decidir

A l'acte hi han assistit els líders d'aquestes formacions a Catalunya i els seus candidats a encapçalar la llista: Joan Coscubiela per Iniciativa, Albano Dante Fachín per Podem i Joan Josep Nuet per Esquerra Unida

La secretari general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, ha deixat clar que la formació aposta pel dret a decidir. I ha posat d'exemple Podem:

"Podem és l'única força de base estatal amb capacitat per arribar al govern de l'estat espanyol actualment que defensa el dret a decidir sense cap excepció."

Sobre el 27-S, la candidatura nega el caràcter plesbicitari de les eleccions. La coordinadora d'ICV, Dolors Camats, ha assegurat que no són de votar "blanc o negre".

Sense Oliveres i amb el dubte de PC

Falta per confirmar si s'hi afegeix el Procés Constituent de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, que han demanat una setmana més per acabar-s'ho de rumiar.

Un dels noms que havien sonat com a possible cap de llista és, precisament, Arcadi Oliveres. No està confirmat, però sembla que aquest dissabte, Oliveres ha rebutjat liderar aquesta proposta

Les tres forces que ara conformen Catalunya Sí que es Pot diuen respecten la decisió tant del partit com d'Oliveres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut