El ministre de Justícia, Rafael Catalá
El ministre de Justícia, Rafael Catalá
Bilbao

Catalá diu que l'entrega de Puigdemont a la justícia espanyola tindrà un "bon final"

El ministre de Justícia assegura que les mesures cautelars preses a Bèlgica i a Espanya "no són comparables" perquè els processos oberts tampoc "són comparables"

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, es mostra confiat en la petició d'entrega a la justícia espanyola del president Puigdemont i quatre dels seus consellers. Segons ha dit en un esmorzar informatiu de Fórum Europa a Bilbao, aquesta petició tindrà un "bon final i amb un resultat favorable".

Catalá ha assegurat que els consellers cessats pel govern espanyol en aplicació de l'article 155 tenen els seus "drets polítics intactes", per la qual cosa podran ser candidats en les eleccions del 21 de desembre. De fet, el president Puigdemont ja s'ha mostrat disposat a presentar-se com a candidat el 21D des de Bèlgica, on el jutge n'ha decretat llibertat amb mesures cautelars. Després de la decisió del jutge belga, l'advocat de Puigdemont ha explicat que "no podrà fer mítings aquí, però sí campanya des d'allà".

Sobre aquesta decisió, el ministre de Justícia espanyol ha assegurat que les mesures cautelars de tots dos països "no poden ser comparables" perquè els procediments oberts contra els membres del govern cessat, a Espanya i a Bèlgica, tampoc "són comparables". Segons ha destacat, a Espanya hi ha obert un procés judicial, i a Bèlgica només s'ha de decidir el trasllat de Puigdemont i quatre dels seus consellers.

A més, ha defensat les mesures posades en marxa a Catalunya per part de l'executiu de Rajoy ja que han estat "prudents i mesurades".

El ministre de Justícia també ha destacat que "en absolut" existeix un plantejament d'il·legalització de partits polítics de cara als comicis autonòmics del 21D.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaEleccions 21D
Anar al contingut