Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, abans de començar el cara a cara (EFE/Juanjo Martín)
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, abans de començar el cara a cara (EFE/Juanjo Martín)

Cara a cara Sánchez-Feijóo; de la "derogació del sanchisme" a denunciar els pactes amb VOX

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo s'enfrontaran aquest vespre en l'únic cara a cara que hi haurà en aquesta campanya electoral i que podria ser decisiu

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

David Melgarejo

Delegat de TV3 i Catalunya Ràdio a Madrid. Excorresponsal a París.

@DavidMelgarejo_
Actualitzat

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo s'enfronten aquesta nit en l'únic cara a cara de la campanya de les eleccions generals del 23 de juliol. Un sol debat televisiu que queda lluny dels sis que havia proposat el president del govern i que és l'únic acceptat pel líder popular. És un cara a cara decisiu, perquè arriba en el moment en què els sondejos mostren la distància més curta entre els dos candidats, poc més d'un punt d'avantatge de Feijóo respecte a Sánchez. Per tant, és Feijóo qui més arrisca avui; qui pot perdre els rèdits que encara manté de la victòria del PP en les municipals.


L'estratègia de Feijóo

El president del PP no ha renunciat a fer actes de campanya durant el cap de setmana i ha anat preparant el cara a cara a estones lliures. Fins aquest matí que s'ha tancat al despatx de la seu del Partit Popular a Madrid, al carrer Gènova. No hi haurà novetats en els arguments respecte al que s'ha sentit en la precampanya. Ni a una banda ni a l'altra.

Segons els populars, Feijóo insistirà en la derogació del sanchisme i en la denúncia dels pactes amb els independentistes de Pedro Sánchez.


L'estratègia de Sánchez

Pedro Sánchez, qui busca la remuntada, esgarrapar els disputats vots del centre, prepara el debat des de dissabte a La Moncloa, sense actes públics. Segons el seu entorn, perquè també prepara les altres grans cites de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea.

L'estratègia de Sánchez, asseguren fonts del PSOE, passarà per denunciar els pactes amb VOX i els retrocessos que impliquen en la lluita conta la violència masclista o amb la cultura, a més de treure pit de la seva gestió econòmica.  

Qui és president del govern té d'entrada l'avantatge de dominar més temes. Però des del PSOE parlen de respecte absolut pel contrincant, perquè és algú avalat per quatre majories absolutes a Galícia.

El més semblant que hi ha hagut fins ara al que veurem avui són les sessions al Senat. I no és ni de lluny el que haurien volgut Sumar, el partit de Yolanda Díaz, ni l'extrema dreta de Vox. Exclosos d'aquest cara a cara quan les dues formacions es disputen ser la tercera força política en les generals del 23J.

 

ARXIVAT A:
PPPSOEPedro SánchezAlberto Núñez FeijóoEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut