El Clínic ha instal·lat cinc càmeres a l'UCI neonatal perquè els pares puguin veure el seu nadó en tot moment (Hospital Clínic)
Barcelona

Càmeres a l'UCI neonatal redueixen l'ansietat de mares i pares quan no hi poden ser

Poden veure els seus fills les 24 hores del dia per l'ordinador o el mòbil, gràcies a una prova pilot del Clínic

RedaccióActualitzat

"Estàs nerviosa, estàs desesperada perquè no t'imagines que el teu nadó naixerà amb 760 grams i anirà a una incubadora, ple de cables..."

Verónica Pascarelli descriu l'angoixa després del naixement de la seva filla Mar a l'estiu. La va tenir a les 26 setmanes de gestació, i la nena va haver de passar dos mesos a la incubadora. Haver-la de deixar, per exemple per anar a casa a descansar, la feia sentir culpable.

Per ella ha estat clau una prova pilot de la Unitat de Cures Intensives de Neonatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona: han instal·lat 5 càmeres perquè les famílies puguin veure en tot moment el nadó a la incubadora.

L'objectiu ha estat millorar el vincle maternofilial i la producció de llet materna.

 

 

Poder veure la Mar des de qualsevol lloc, gràcies al mòbil o l'ordinador, la va ajudar perquè sabia que estava bé en tot moment.

"A mi em va ajudar psicològicament i em va motivar i també va fer que pogués descansar perquè si no jo no me n'hauria anat en les 24 hores d'aquí dins."

 

La Tania Poley, una altra mare amb una filla a la incubadora, explica així com se sent veient la seva filla.

"Si està plorant em poso trista, no hi soc, no la puc agafar, però quan està adormida i bé, jo sé que la cuiden bé aquí."

Notícia relacionada: "Dits Petits", el record dels nounats a l'UCI pediàtrica

 

 

Són nadons prematurs, que neixen amb alguna malaltia o amb complicacions greus, i que han d'ingressar a l'UCI. Els pares s'hi poden estar totes les hores que vulguin, però quan han de sortir ara porten la situació una mica millor.

Es tracta d'un procés esgotador, com descriu Ángela Arranz, cap d'infermeria de BCNatal Clínic - Sant Joan de Déu.

"És una cosa molt esgotadora, els pares intenten estar les 24 hores amb els seus fills però arriba un moment que han d'anar-se'n a casa seva a descansar."

Notícia relacionada: L'avi de l'UCI: abraça nadons prematurs quan els pares no ho poden fer

 

 

Les mares produeixen més llet

Aquesta tranquil·litat també ha permès que mares que tenien problemes per alletar hagin fet, finalment, la pujada de la llet, segons Erika Sánchez, coordinadora de Neonatologia BCNatal Clínic - Sant Joan de Déu.

"Amb la càmera connectada durant la nit i en despertar-se per treure's la llet, van veure un augment significatiu en la producció de llet i que l'ansietat havia disminuït des del primer moment."

La intenció és que aviat la trentena de nadons de l'UCI tinguin cadascun la seva càmera. Per Eduard Gratacós, director de BCNatal Clínic- Sant Joan de Déu, és important per millorar vincles.

"Alguns els hem operat abans de néixer, altres no, però en tot cas necessiten una gran tecnologia per sobreviure, que els seus pares sentin que estan amb els seus fills contínuament i que poden cuidar-los des del primer moment de la vida."

Notícia relacionada: Seguir hospitalitzat, però a casa: el programa per a prematurs de l'Hospital Trueta

 

ARXIVAT A:
SalutMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut