Elsa Artadi i Quim Torra al Parlament (Reuters)
Elsa Artadi i Quim Torra al Parlament (Reuters)

Artadi, Aragonès, Buch i El Homrani, entre els noms que més sonen del nou govern

Junts per Catalunya ha decidit restituir els seus consellers cessats pel 155, mentre que Esquerra no n'és partidària

Actualitzat

Un dels noms clars del nou executiu fruit de les negociacions entre Junts per Catalunya i Esquerra és el d'Elsa Artadi, que seria la portaveu i ocuparà inicialment la conselleria de Governació.

Junts per Catalunya ha decidit restituir els seus consellers cessats pel 155 que ho vulguin i, per tant, Josep Rull i Jordi Turull, empresonats a Estremera, repetirien al capdavant de Territori i Sostenibilitat i Presidència, respectivament. Lluís Puig, exiliat a Brussel·les i pendent del que decideixi la justícia belga sobre la seva extradició, mantindria la conselleria de Cultura.

En canvi, Joaquim Forn, també tancat a Estremera, va renunciar a l'escó i a continuar al govern i, per tant, el Departament d'Interior podria assumir-lo Miquel Buch, l'exalcalde de Premià de Mar i expresident de l'Associació Catalana de Municipis.

 

 

 

Pel que fa a les àrees en mans d'Esquerra, l'home fort serà Pere Aragonès, que assumirà Vicepresidència i Economia.

Ester Capella, actual diputada al Congrés, ocuparia Justícia i la diputada Teresa Jordà, Agricultura.

Esquerra no és partidària de restituir els seus consellers. Ll'únic que ha expressat la seva voluntat de ser restituït i, per tant, de continuar al capdavant del Departament de Salut és Toni Comín, també exiliat a Bèlgica i pendent de si l'extradeixen. ERC, però, apostaria pel relleu de Toni Comín, que el podria substituir Joan Ignasi Elena, que va ser coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum.

A Treball sona el nom del diputat Chakir el Homrani, que, com Dolors Bassa, prové de la UGT, en el seu cas de la branca juvenil. 

Ensenyament passaria del PDeCAT a Esquerra, i un dels noms que sona és el de l'ex-conseller primer amb el tripartit Josep Bargalló i la diputada al Parlament Mònica Palacín.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàEleccions 21DJxCatERC
Anar al contingut