Ester Capella i Teresa Jordà
Madrid

Capella i Jordà, primers noms del nou govern a l'espera de saber qui el presidirà

Puigdemont reuneix la direcció del PDeCAT a Berlín abans de donar a conèixer la seva aposta a presidir la Generalitat

RedaccióActualitzat

Quan falten poques hores perquè Carles Puigdemont desveli quina és la seva aposta per presidir la Generalitat, Esquerra ha confirmat els noms de dues futures conselleres, ara diputades al Congrés: Ester Capella ocuparia la cartera de Justícia i Teresa Jordà, la d'Agricultura.

Així ho ha assegurat als passadissos del Congrés el diputat republicà Joan Tardà.

"Hi ha dues companyes que seran conselleres, la gran Teresa Jordà i la gran Ester Capella, a més, persones que crec que han demostrat la seva gran qualitat humana i dots com a diputades, però ara se'ls requereix que aquests coneixements els posin al servei de construir la república."

La composició del nou govern, prevista per a finals de la setmana que ve, s'ha posat sobre la taula un cop s'ha posat en marxa l'anomenat pla D de Puigdemont, activat després que el TC hagi suspès cautelarment la llei de presidència que permetia investir-lo a distància.

Reunió Puigdemont i PDeCAT

Hores abans de donar a conèixer el seu candidat, el president cessat pel 155 ha convocat aquest divendres la direcció del PDeCAT a Berlín. Marta Pascal, Neus Munté i Mercè Conesa viatjaran aquest vespre a la capital d'Alemanya.

 

 

Són molts els diputats de JxCat que han sonat com a candidats a la presidència, com la portaveu del grup parlamentari, Elsa Artadi; l'independent Quim Torra; l'exalcalde i exdirigent d'ICV Toni Morral, i el vicepresident primer de la mesa, Josep Costa.

Des de JxCat asseguren que només Puigdemont sap el nom de la persona que el rellevarà en el càrrec, que serà provisional molt probablement fins que el Tribunal Constitucional decideixi si aixeca la suspensió de la reforma de la llei de la presidència.          

Un cop Puigdemont hagi anunciat el nou candidat, el quart des del 21D, el president del Parlament haurà d'iniciar una roda de contactes amb els grups abans de marcar una dia per a la celebració del ple.

Ara mateix el calendari se situa entre dissabte i dimecres vinent, però fonts de la mesa del Parlament apunten a dilluns per a la primera volta i dimecres per a la segona. Si s'investeix president, a finals de setmana podria haver-hi la presa de possessió d'ell i del seu govern.

El ple d'investidura necessitarà dos dies per poder investir en segona volta, ja que JxCat i ERC necessitarien la CUP per fer-ho a la primera. Tots aquests passos han de tenir lloc abans del 22 de maig, termini màxim per formar govern, abans d'una convocatòria automàtica d'eleccions anticipades.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàIndependènciaJxCatPDeCAT
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut