Aragonès, en un acte aquesta setmana a l'Espluga de Francolí
Aragonès, en un acte aquesta setmana a l'Espluga de Francolí (ACN/Eloi Tost i Neus Bartola)

Aragonès demana aprovar "com més aviat millor" la llei d'amnistia, que veu "sòlida"

El president de la Generalitat diu que els pressupostos combaten les retallades de CiU en educació i Albiach demana descartar el Hard Rock per seure a negociar

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensa que la llei d'amnistia és una oportunitat i que cal que s'aprovi com més aviat millor. 

"Aprovem-la tan aviat com es pugui, que en comenci l'aplicació i ja veurem si calen altres mesures", ha defensat en una entrevista a El Periódico

Demana, a més, "no abaratir" una llei que diu que "és sòlida, robusta" i s'ha de poder aplicar en la seva integritat.

Aragonès considera que la decisió del Tribunal Suprem de processar Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per terrorisme és "una decisió política" i "una aberració absoluta des del punt de vista jurídic".

Acusa, a més, "el nacionalisme conservador espanyol, que també està present en una part de la cúpula judicial", d'estar "còmode en el conflicte".

Pere Aragonès (El Periódico)


Aragonès i Albiach topen pel Hard Rock i els pressupostos

El president també parla dels pressupostos per al 2024 i de l'acord assolit aquesta setmana amb el PSC, insuficient per aprovar-los.

El govern està negociant amb els Comuns per tenir els vots necessaris, i Aragonès, que ja els ha reclamat que no els "sacrifiquin" pel Hard Rock, assegura que els comptes d'aquest any no destinaran diners a aquest projecte controvertit. 

A més, avisa Jéssica Albiach que rebutjar frontalment el projecte del Hard Rock té conseqüències, perquè comportaria haver de fer front a una indemnització.

Aragonès apel·la també al fet que els Comuns, "que tant han combatut de paraula les retallades de CiU de fa 10 anys en l'àmbit de l'ensenyament", ara, amb el projecte de pressupostos, "tenen l'oportunitat de deixar-les enrere".

"Si voten que no al pressupost, estaran votant que sí a continuar les retallades que CiU va fer fa deu anys", assegura.

Jéssica Albiach (Ara)

La presidenta del grup parlamentari dels Comuns ja li ha respost, en una entrevista al diari Ara en què demana al govern que descarti el projecte del Hard Rock de forma clara, perquè, si no, presentaran una esmena a la totalitat als pressupostos.

"Que el Hard Rock tiri endavant o no és una decisió política", argumenta Albiach. I afegeix: "Descartem el Hard Rock i, a partir d'aquí, comencem a parlar de la crisi que tenim en educació." 

"El meu telèfon està engegat a l'espera d'una trucada del president que em convoqui a una reunió", rebla la líder dels Comuns.

 

ARXIVAT A:
ERCEn comúPere AragonèsPressupostos de la Generalitat Jéssica Albiach
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut