El rellotge d'or de 14 quirats del passatger més ric del Titanic, John Jacob Astor, duia les seves inicials gravades (@henryaldridgeauctioneers)
El rellotge d'or de 14 quirats del passatger més ric del Titanic, John Jacob Astor, duia les seves inicials gravades (@henryaldridgeauctioneers)

Subhasten el rellotge d'or del passatger més ric del Titanic per una xifra rècord

La funda del primer violí de l'orquestra a bord també s'ha venut aquest dissabte per uns 420.000 euros

Redacció/AgènciesActualitzat

Ha estat una subhasta de rècord, fins i tot tractant-se del Titanic i les xifres astronòmiques que sempre l'acompanyen. El rellotge d'or del passatger més ric del vaixell s'ha subhastat aquest dissabte per 1,37 milions d'euros, una quantitat sense precedents per qualsevol peça provinent del Titanic.

L'objecte va pertànyer a John Jacob Astor, empresari nord-americà de 47 anys i un dels homes més rics del món en aquell moment. Abans que el Titanic s'enfonsés i morís ofegat, juntament amb 1.500 víctimes més, el magnat amassava una fortuna de 87 milions de dòlars. Avui, equivaldria a diversos milers de milions d'euros.

Astor no va sobreviure aquell 15 d'abril del 1912, però la seva dona sí. I un cop van recuperar el seu cos i el que duia a sobre, el seu fill va restaurar el rellotge d'or de 14 quirats. La família, una de les més poderoses dels Estats Units durant els segles XIX i XX, va conservar-lo fins als anys noranta, quan la van vendre a un col·leccionista anònim.

Ara, segons ha informat la casa de subhastes britànica Henry Aldridge & Son, el preu de sortida era entre 100.000 i 150.000 lliures. Finalment, un empresari dels Estats Units l'ha comprat per 1,175 milions de lliures esterlines, uns 1,37 milions d'euros. L'últim objecte procedent del Titanic que es va acostar a aquesta xifra va ser un violí venut el 2013 per 1,16 milions d'euros.

Més objectes únics del Titanic

Els lots que s'han subhastat aquest dissabte contenien altres peces úniques d'altíssim valor, com una llibreta amb anotacions sobre la ruta de l'embarcació o la funda del primer violí del de l'orquestra a bord. Aquesta última s'ha venut per 360.000 lliures esterlines, uns 420.000 euros.

"Aquests preus reflecteixen no només la seva importància, sinó també l'interès constant per la història del Titanic i la memòria dels seus passatgers i tripulació", ha explicat la casa de subhastes.

 

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut